Manuális váltóval is elérhető mostantól a BMW Z4 M40i

Hatfokozatú kézi váltóval tenné izgalmasabbá a BMW az M-es roadsterét

A BMW egy külöleges szériával rukkolt elő a Z4-esből, amely nem csak esztétikai különlegességeket takar, de most először manuális váltóval is elérhető lesz az M-es kivitel.

A BMW néhány hete arról nyilatkozott, hogy bár a világ másfelé indult el az utóbbi években, a márka kitart a manuális váltó mellett, ugyanis az M-es modellek esetében még mindig előszeretettel választják ezt a megoldást a vásárlók. Jól mutatja a Z4 új, különleges szériája, hogy nem csak a levegőbe beszéltek, hiszen az M40i Pure Impluse névre keresztelt kivitel nem a nyolcfokozatú automata Steptronic megoldással készül, hanem egy hatsebességes kézi váltóval.
Hirdetés
A Pure Impluse kivitel természetesen a küllemében is némiképp eltér az automata váltós testvéreitől. A leglényegesebb különbség, hogy kizárólag ehhez kérhető Frozen Deep Zöld és Sanremo Zöld metálfényezés, bár utóbbi márciustól a többi Z4-eshez is elérhető lesz. Emellett a felnik is segítik a felismerhetőséget, hiszen az elöl 19, hátul 20 colos könnyűfém keréktárcsák duplaküllő-dizájnú, magasfényű Fekete árnyalata szintén a különleges széria ismérvei. Az egyediséget tovább fokozzák a magasfényű Fekete visszapillantó-házak is, illetve a hátsó kerékjárati ívek légterelői. Motorfronton továbbra is adott a 3,0 literes, soros hathengeres erőforrás, amely 340 lóerőt és 500 newtonméteres nyomatékot képes kipréselni magából a manuális váltóval. A százas sprintre sem lehet panasz, hiszen 4,6 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/órára gyorsulni. A gyártás idén márciusban kezdődik, a magyarországi árakról egyelőre nem közöltek információkat. Viszonyításképpen jelenleg a Z4 M40i szűk 25 millió forintról indul a BMW hazai oldalán a nyolcfokozatú automata váltóval.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?