Mutatjuk a Világ Év Autóit!

Ismét egy villanyhajtású jármű lett a Világ Év Autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Év Autója díj mellett egyre rangosabb a Világ Év Autója megmérettetés is. Már 2004 óta jutalmazzák vele az autógyártókat, több kategóriában. Jöjjenek a 2022-es díjazottak.

Tavaly a Volkswagen ID.4 érdemelte ki a Világ Év Autója díjat, az egyetlen olyan kitüntetést, amelyen az összes földrész képviselteti magát. A 33 ország 102 újságírójából álló zsűri idén szintén egy villanyautót, a Hyundai Ioniq 5-öt ítélte a legjobbnak. Ám azon kívül, hogy a Hyundai örülhet a fődíjnak, a retro stílusban megrajzolt modell értelemszerűen a legjobb villanyautónak járó díjat is bezsebelte, illetve a legjobb formatervnek járó elismerést is megkapta.
Hirdetés
A legjobb luxusautónak járó díjat a Mercedes villanyhajtású zászlóshajója, az EQS érdemelte ki. Nem távolodtak el a villanyos vonaltól a legjobb sportautónak járó díj odaítélésekor sem. A nyertes az Audi e-tron GT lett.
Hirdetés
A legjobb városi autó nyertese pedig jól mutatja, hogy mennyire tombol a SUV-mánia, hiszen a Toyota Yaris Cross személyében nem egy szokványos kisautó, hanem egy crossover a kategóriagyőztes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?