Mutatjuk az autót, amivel az első COVID elleni oltások érkeztek

Közúton érkezett hazánkba az első koronavírus elleni vakcinaszállítmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az országba Hegyeshalomnál lépett december 26-án reggel az első adag a koronavírus elleni vakcinaszállítmányból. Onnan rendőri kísérettel vitték a Pfizer-BioNTech oltóanyagát a Dél-Pesti Centrumkórházba.

Várva várt hír, ami elhangzott az M1 szombat reggeli híradójában: megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni vakcina. Az első szállítmány szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt, onnan rendőrségi felvezetéssel haladhatott tovább az MTI beszámolója szerint. Talán mást is érdekel, mivel érkezett: egy viszonylag közönséges, dízelmotoros, gyárilag alighanem alvázas felépítésű, azon -20 és +30 Celsius fok közötti hőmérséklet tartására alkalmas Thermo King felépítményes, előző generációs Mercedes-Benz Sprinterrel. A 318 CDI, azaz 3.0 V6 dízel verzió egy lengyel cég, Európa-szerte bevetett, hasonló feladatokra alkalmas szállítóautója, speciális doboza mellett motorja is kétségtelenül alkalmassá teszi a feladatra.
Hirdetés
A Pfizer-BioNTech vakcinából elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak. A Koronavírus Sajtóközpont december 24-én csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek - 21 napos eltéréssel - két oltást kell beadni. Hozzátették: az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása - közölte a sajtóközpont.
Hirdetés
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?