100 ezer feletti eladással számol idén az AMG

Rekordot dönthet idén a Mercedes-AMG

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-AMG állítása szerint idén több mint 100 ezer autót értékesíthetnek, mellyel új rekordot állítana fel a márka.


Tavaly majdnem áttörte a 100 ezres értékesítési határt a német gyártó, egész pontosan 93 235 autót sikerült eladniuk világszerte. Egy friss interjúban a cég vezetője, Tobias Moers azt mondta, hogy idén ez a rekord is megdőlhet. "Vásárlóink számára az eddigi legszélesebb választék áll rendelkezésre. Több mint 50 különböző modellt kínálunk az A-osztálytól egészen az S-osztályig. Nyilvánvalóan kifizetődő ez, 2016-ban majdnem elértük a 100 ezer példányos eladást. Idén is kiválóan kezdtük az évet, ezért optimistán várjuk a folytatását. 2017-es célunk, hogy legalább 100 ezer autót értékesítésünk." - nyilatkozta Tobias.
Hirdetés

Viszonyításképpen az AMG 2013-ban csupán 32 ezer autót adott el, ami akkoriban is rekordnak számított. Azóta úgy tűnik, a vásárlók igénye jelentősen megnőtt a nagy teljesítményű járművek iránt. Ehhez természetesen hozzáadódik, hogy az utóbbi években az AMG kínálat jelentősen kibővült. A kompakt A 45 és CLA 45 AMG modellek igen népszerűek a vásárlók körében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?