Újabb villanyautókat leplez le hamarosan a Kia

Rögtön két új villanyautóval is készül a Kia a nemrég bemutatott EV5 után

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jön a Kia EV Day nevű eseménye, ahol saját elektromos modelljeik jövőjét mutatják be. Nem aprózzák el, két vadonatúj villanyautót is lelepleznek.

10-15 évvel ezelőtt ki gondolta volna még, hogy a 2020-as években a Kia lesz az elektromobilitás egyik meghatározó szereplője? Akkoriban még olcsóságukkal próbáltak helyet követelni maguknak a piacon a Kiák, most pedig a nem prémium márkák körében már az egyik legszélesebb villanyautó-kínálattal rendelkeznek. A Niro EV, az EV6 és az EV9 még csak a kezdet, nemrég bemutatták az EV5-ös, Sportage méretű elektromos SUV-ot, jövő héten pedig további modellekkel fognak támadni.
Hirdetés
Október 12-én, csütörtökön lesz a Kia EV Day, a márka saját, elektromobilitásnak szentelt rendezvénye. Itt szokták felvázolni a cég vízióját a következő időszakra vonatkozóan, itt esik szó a legfrissebb innovációkról, és természetesen ez a tökéletes alkalom az új modelljeik leleplezésére is. Az EV5-ön kívül még két újdonsággal is kedveskedik a rajongóknak a Kia, bár ezekről sokat még nem tudhatunk. A sejtelmes ízelítő képről, amin a Kia komplett villanypalettája látható, kivehetjük a második és a negyedik autó sziluettjéből, hogy egy szedán-/kompakt-/kombiféleség és egy kompakt crossover fog érkezni. A két modell egyelőre csak koncepcióként fog bemutatkozni, de a Kia utóbbi időben látott merész formaterveiből kiindulva nem lenne meglepő, ha a sorozatgyártású változatok is elég hasonlóak lennének ezekhez. A Dél-Koreában megrendezendő eseményt online is lehet követni, az autók leleplezésén túl az EV5 részletes specifikációját fogják közzétenni, illetve lesznek előadások a márka villanyautó-stratégiájáról, az "ellentétek egyesítése" dizájnnyelvezetről, a vásárlói élmény továbbfejlesztéséről és a Kia jövőbeli termékeiről is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?