43 métert repült egy Toyota, senkinek sem esett baja

Rosszul lett a sofőr és elszabadult a Toyota Camry, ami 6 méter magasra repült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rosszul lett egy Toyota Camryt vezető sofőr, az autó pedig letérve az útról 43 méter repülés után egy autókereskedés parkolójában állt meg. Senki sem sérült.

Egy floridai sofőr vélhetően rosszul lett az autójában, amelynek következtében letért az útról és egy autókereskedés felé vette az irányt. Akár hatalmas tragédia is lehetett volna az esetből, de szerencsére mindenki ép bőrrel megúszta a balesetet. A kereskedés szélén ugyanis egy földből kialakított rézsű van, amelyen felugratott a Camry és átrepült 2 sornyi parkoló autót. Ez közel 43 métert jelent, ami majdnem egy fél focipályányi hossz. A legmagasabb ponton akár 6 méter magasan is repülhetett a kocsi.
Hirdetés

A földet érés is a lehető legszerencsésebben alakult, mert nem talált el senkit és semmit. Egy üres területen a parkoló autók sorai között landolt orral előre. Ahogy csúszott tovább, eltalált egy terepjárót a jobb hátsó ajtóval, majd utána még másik két kocsinak ütközött mielőtt megállt. A becsapódástól néhány méterre az autókereskedés egyik alkalmazottja éppen egy rendszámtáblát szerelt egy szabadidőautóra, de ő sem sérült meg.
Bár az anyagi kár jelentős, a Camry bizonyította, hogy az ultra szilárd TNGA padlólemez nem csak holmi marketing fogás, hanem tényleg megvédi az autóban utazókat. A hírek szerint a sofőrön karcolás sem esett annak ellenére sem, hogy nem volt bekötve. A kereskedésben 15-20-an tartózkodtak, de a lelki megrázkódtatáson túl nekik sem esett bajuk.
Az amerikai National Highways Traffic Safety Administration (Nemzeti Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatal) adatai szerint évente közel 20 ezer egészségügyi okokra visszavezethető baleset következik be az Egyesült Államokban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?