Véletlenül se hagyd az indítókulcsot az autóban!

Szegeden fogtak el egy makói autótolvajt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy év alatt 5 autólopást jelentettek Makón. Minden esetben ugyanazzal a módszerrel vitték el az autókat.

Szegedig jutott egy fiatal autótolvaj, miután Makón eltulajdonított egy járművet. A rendőrségre 2023. január 2-án délután érkezett a bejelentés, amely szerint egy makói ház elől ismeretlenek elvittek egy személyautót. A rendőrök gyorsan reagáltak, így a tolvajt nem sokkal a bűncselekmény elkövetését követően elfogták. Az utóbbi évben Makón ez volt az ötödik gépjárműlopás, ráadásul mindet ugyanazzal a módszerrel hajtották végre: kinyitották az autó ajtaját és elfordították a benne felejtett indítókulcsot. A makói rendőrök munkájának köszönhetően négy gépjármű már vissza is került a tulajdonosához, egy ügyben még folyik a nyomozás. A jövőbeni bűncselekmények megelőzése érdekében a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárműtulajdonosokat, hogy minden esetben gondoskodjanak az autók lezárásáról. Véletlenül sem szabad az indítókulcsot az utastérben hagyni!
Hirdetés

Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.01.03. at 21:22
    Permalink

    25-30 éve történt, hogy egyik haverom egy buli után hajnali 3-4 óra körül enyhén (vagy inkább erősebben) ittas állapotban sétált hazafelé. Út közben minden kocsi ajtaját megnézte, hogy nyitva van-e. Egy 1200-es Lada hátsó ajtaja nyitva volt, beült a hátsó ülésre és elaludt. Reggel 7 körül a rendőrök és a tulajdonos ébresztgettek. Délután kellett mennie a rendőrségre meghallgatásra. Elmondta, hogy ittasan ment haza, nem tudja miért, de megfogta az ajtót, nyitva volt, beült és ittassága miatt elaludt. Elnézést kér, de semmi kárt nem okozott. A rendőrök kérdezték a tulajt, hogy van-e kár? Eltűnt-e valami? Mondta, hogy nincs kár és nem tűnt el semmi. Az lett a vége, hogy rendőrök nagyon leb.szták a kocsi tulajdonosát, hogy miért hagyja nyitva az autóját 🙂 🙂 🙂 …. a végén majdnem a tulaj kért elnézést a haveromtól, meg a rendőröktől is, és megígérte, hogy többet nem hagyja nyitva a kocsit 🙂 🙂 🙂 ………aztán mindenki szépen hazament.

Vélemény, hozzászólás?