Te adnál 43 millió forintot ezért a 25 éves BMW-ért?

Újabb izgalmas BMW modell tűnt fel egy aukciós oldalon, igaz, az árát is megkérik

1999-es BMW-t hirdet a világ egyik legnagyobb aukciós oldala forintba átszámítva 43 millióért, de mi kerül egy 25 éves modellen ennyibe?

Persze, az árcédula már elárulta, hogy nem egy közönséges BMW-ről van szó, de még ezek között is a ritkább autók közé tartozik a szóban forgó Z3 M Coupé. Roadsterből ugyan sokat gyártottak (nagyjából 15 ezret), viszont ezzel a karosszériával és erőforrással mindössze 5179 gördült le a szalagról. A modell értékét emellett az is növeli, hogy a 25 év alatt csupán 33 ezer kilométert tett meg.
Hirdetés
A motortér mérete nem véletlenül ilyen hatalmas, hiszen egy 3,2 literes, soros, hathengeres motor lapul benne 316 lóerős teljesítménnyel, amely 180-cal több mint a sokkal gyakoribb 1,9 literes erőforrás esetében. Szintén ehhez a motorhoz viszonyítva a mérnököknek sikerült a 0-100 km/órás értéket is a felére csökkenteni, ugyanis a Z3 M Coupé nagyjából 5 másodperc alatt tudja ezt, míg a hagyományosabb kivitelnek körülbelül 10 másodpercre van szüksége ugyanehhez. Az árverésre kínált modellt 1999 május 18-án regisztrálták először a németországi Mainz városában. Innen az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Wuppertal városába került, ahol rendszeresen használták, majd innen adták el 2019-ben Spanyolországba. A jelenlegi tulajdonosához 2021-ben került, aki alaposan rendbe tette a járművet, azóta pedig alig pár száz kilométert tett meg vele. Ennek köszönhetően a május elején esedékes monacói árverésen szinte makulátlan állapotban gördülhet majd az érdeklődők elé. Az RM Sotheby’s alaphangon 70 ezer eurót (27 millió forintot) vár érte, de az sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a vételár végül 110 ezer euró (43 millió forint) környékén áll meg a kalapács leütésekor.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?