10 százalékkal kevesebb Opel készül idén

Idén visszafogja a termelést az Opel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyengélkedő európai autóeladások miatt vesznek vissza a termelésből, a 2011-es 1,19 millió helyett 2013-ban csak 845 000 autót akarnak gyártani.


Bár a hivatalos megerősítés még várat magára, a Spiegel című német hetilap vasárnapi cikke alapján elég valószínűnek tűnik, hogy jövőre több mint 10%-kal csökkenti termelését az Opel. A General Motors német leányvállalata egy ideje már veszteségesen működik, és hogy valamennyivel mérsékeljék a károkat, 2013-ban kénytelenek lesznek visszavenni a termelékenységből. A cég 2011-ben még 1,19 millió autót gyártott, a 2012-es adatokra még várni kell kicsit, míg összesítik a tavalyi évben legyártott mennyiségeket, de terveik szerint idén mindössze 845 000 autó legyártása a cél.
Hirdetés
A Spiegel nem említette, hogy milyen forrásból származnak értesülései, a lépéssel kapcsolatban megkérdezett Opel-szóvivő pedig nem akart a termelékenységgel kapcsolatban nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy 2013-ban szeretnék stabilan megtartani jelenlegi piaci részesedésüket. Mivel az európai piac még mindig zsugorodik, a piaci részesedés fenntartása kevesebb eladást kell, hogy jelentsen. Az Association of European Carmakers (Európai Autógyártók Szövetsége - ACEA) jelentése szerint tavaly január és november között 7,2%-kal adtak el kevesebb autót, mint 2011 azonos időszakában, és a legtöbb elemző további csökkenést vár az idei, 2013-as évre is. Ugyanebben az időszakban az Opel 6,8%-os részesedéssel bírt Európában, itthon még jelentősebb, 12 százalékos piacrészt tudott elérni, év végére kiderül, hogy a termelés csökkentésével sikerül-e fenntartaniuk ezt a szintet, vagy esetleg ennél is drasztikusabb lépésekhez kell folyamodniuk, hogy rendbe tegyék a cég megingott anyagi helyzetét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?