100 éve született az Alpine alapítója, különkiadással ünnepelnek

Óriási bulival és egy mutatós Alpine A110 GT különkiadással emlékeztek meg az alapítóról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Annyi Alpine talán még sosem gyűlt össze egy helyen, mint az elmúlt hétvégén Dieppe-ben, ahol a jubileumi ünnepséget az alapító nevét viselő, limitált szériás A110 GT koronázta meg.

Ha valaki vezetett már Alpine-t (akár egy klasszikust, akár az újabb A110-est), vagy egyáltalán csak az utcán nézve gyönyörködött egyben, esetleg a Formula 1-ben szurkol a francia csapatnak, az mindezen élményeit végső soron egy személynek köszönheti: Jean Rédélének. Ő alapította ugyanis az Alpine sportautómárkát, 100. születésnapját pedig idén ünnepelné. Ezt sajnos már nem érhette meg, de a gyár méltón emlékezett meg az alapítóról a hétvégén, egy nagyszabású rendezvénnyel és egy különkiadással is tisztelegnek előtte. Dieppe-ben, az Alpine központjában több mint 1000 Alpine gyűlt össze, régiek és újak egyaránt. A Csatorna partján fekvő francia városban készültek és készülnek ma is az Alpine modellek, az ottani gyár már eddig is Jean Rédélé nevét viselte. Bizonyára a helyiek nagy örömére volt a helyszínen összegyűlt rengeteg autó és program is, ahol többek között a hétvégi monacói Formula 1 futamot is követhették élőben, hatalmas kivetítőkön. Az Alpine autóversenyzős karaktere egyébként a helyszínen is kézzel fogható volt, hiszen elhozták egyik F1-es autójukat, amit meg is hajtottak Dieppe utcáin. Ha valami örömet okozhatna Jean Rédélének, akkor az általa alapított márka Formula 1-es autóját látni szülővárosának utcáin biztosan egy ilyen élmény lenne.
Hirdetés
Rédélé ugyan nem, de a felesége jelen volt a helyszínen, ahol egy különleges ajándékkal is üdvözölték. Az eseményen mutatták be ugyanis az Alpine A110 GT J. Rédélé limitált kiadású modellt, aminek első példányát ő kapta meg. A különkiadás gazdag alapfelszereltséggel szolgálja a túraautózni vágyók igényeit, de egyedisége a karosszéria fényezésében rejlik: Montebello szürke árnyalatot kapott, ami Rédélé egyik kedvenc színe volt. A 300 lóerős sportkupé 18 colos felniken gurul, ezek mögött elegánsan kivillan az ezüstös féknyereg, a szürke részeknek pedig szép kontrasztot ad a fényes fekete tetőpanel és az A, illetve a B-oszlopok. Limitált széria révén természetesen jár a számozott plakett, az alapító születésnapjához híven 100 darab készül majd a különlegességből. Az A110 GT J. Rédélé június 1-jétől lesz rendelhető az Alpine alkalmazáson keresztül, természetesen mindegyik darabja Dieppe-ben készül majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?