18 colos Forma-1

A Pirelli megmutatta, de Bianchi is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az angliai teszten a Pirelli megmutatta, hogyan festene a tervezett 18 colos kerék az F1-autón. És vajon Bianchi kitúrja Räikkönent?


A Pirelli Silverstone-ban megmutatta, miként is fest egy Forma-1-es autó a megszokott 13 colosoknál sokkal nagyobb, 18-as kerekeken. Elhangzott, hogy a Charles Pic által vezetett Lotusra pakoltan 14 körön át próbálgatva jól vizsgázott a tesztre hozott 5 szett abroncs, hogy ilyen agresszívan lehet velük kanyarodni meg olyan sok visszajelzést adnak a pilótának, viszont a köridők gyengék voltak, az autó magasra emelt, s a guminyomás is folyvást ingadozott. Hiába no, ez egyelőre csupán a külsőségekről szólt, ugyanakkor az olaszok sietve megpendítették, hogy igény esetén a tervezettnél egy évvel korábban, már 2016-ra elkészülnének a nagy kerékkel. Ami akár még méretesebb is lehetne, 19, sőt 20 colos.
Hirdetés


Közben egyre hangosabbak azok a pletykák, amelyek szerint az F14 T-vel szenvedő és legutóbb óriásit bukó Kimi Räikkönent akármikor, talán már idén Jules Bianchival nyugdíjaztatná a Ferrari. Az a Bianchi, aki nemrég megszerezte a Marussia első pontjait, s aki épp Räikkönent helyettesítve szerdán a leggyorsabbnak bizonyult az angliai teszten... És alig 2 századdal maradt el a williamses Felipe Massa keddi csúcsidejétől. Vicces lenne, ha a 2007-es világbajnok Jégember megint úgy keresne egy halom bánatpénzt, mint amikor Fernando Alonso (és a Santander) érkezése miatt kitették a 2009-es szezon végén. De élő szerződéssel, ergo a száguldó cirkusz egyik legjobban fizetett pilótája maradt úgy, hogy kedvére ralizgatott két esztendőn át.

És íme még a gyári humbug is arról, hogy a váltással közelebb kerülne egymáshoz a versenygumi és az utcai gumi. Inkább csak a felnisek örülnének, de ők nagyon, árulhatnák milliószám az F1-esekre hasonlító utcai kerekeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?