200 feletti tempóval lőtték le a magyar autóst

Hatszámjegyű összeget fizetett, amiért a megengedett tempó duplájával haladt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint kétszer akkora sebességgel ment a 8-as úton egy autós, mint a megengedett tempó. Tisztességes helyszíni bírságot és jó időre elég büntetőpontot kapott érte.

A rendőrség mozgó sebességmérő autójával mérte be azt az autóst a 8-as főúton, mely a megengedett legnagyobb sebesség (110 km/h) több mint kétszeresével, 228 km/h-val haladt. A Police.hu osztotta meg a fotót, és így ír az estről: A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2020. május 16-án 14 óra 23 perckor a 8-as számú főút 41. kilométerszelvényében, Veszprém közelében sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet - 110 km/h - átlépve, 228 km/h-val közlekedett. A 33 éves gyöngyösoroszi sofőrt a rendőrök megállították, és háromszázezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben, illetve nyolc büntetőpontot kapott.
Hirdetés
A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.05.19. at 08:01
  Permalink

  Olcsón megúszta, szerintem 180 fölött 1 millió, 200 fölött 2 millió, 220 fölött 3 millió járna. Minimum. Ismétlődés esetén az autó elkobzása is javasolt.

   • 2020.06.18. at 16:27
    Permalink

    Pislogj inkább te!
    Egy órával azelőtt is megbüntették a ceglédi ámokfutót, hogy halálra gázolt egy kamaszlányt.
    A 22 éves fiú rendszeresen hajtott gyorsan. A halálos balesetet megelőző két évben legalább négy szabálysértési eljárás indult ellene .
    Most a bíróság három év fogházbüntetésre ítélte, a járműveztetéstől viszont örökre eltiltotta.
    És ilyen figurákkal minden városban Dunát lehetne rekeszteni.

    • 2020.06.18. at 20:17
     Permalink

     Kavarod a xart. Az áltaalad említett elmebeteg fazon abszolút felelőltenül vezetett, belvárosban ment 150-nel.

     Gondolom te sem 95-tel előzől országúton, vagy ha igen akkor kb annyira idióta vagy mint a 150-nel belvátosban menőző gyerek. Az tipikusan egy olyan szitu ahol ésszerű gyorsabban menni hogy minél rövidebb ideig legyél a szembe sávban. Ha 90-nel vonatozol egy 80-nal robogó teherautó vagy egy erőllködő suzuki mellett mellett akkor sokkal nagyobb a balesetveszély mintha kiengednéd 100-110-ig…

     Kétségtelen hogy nem szabad 180-nal menni sehol Magyarországon (én sem mentem még ennyivel itthon soha, sőt igyekszem mindig betartani a sebességhatárt az ésszerő keretek között, életemben kaptam talán 3-4 büntetést). Viszzont ez a milliózás a tipikus kisproli gondolkodás netovábbja.

     Van akit az sem fog eltántorítani , hogy szabálytalankodjon, ha millióra büntetik. Viszont te is simán belefuthatsz amikor levillantanak a városhatárban mert nem fékeztél gázelvétel helyett.

     • 2020.06.18. at 20:43
      Permalink

      Hát nem értelek, de szerintem te sem engem.
      Te biztos kisproli vagy, ha tudod milyen a kisproli gondolkodás netovábbja.

 • 2020.05.21. at 06:06
  Permalink

  A jogsit el sem veszik az ilyen őrültektől? El kéne kobozni az autót két évre, plusz jóval nagyobb pénzbírság kellene. Puhapöcsű rendőreink csak akkor veszik el a jogsit ha megiszik valaki egy pohár sört, mert ugye az borzalmas tud lenni.

 • 2020.05.21. at 21:34
  Permalink

  Ha igazoltatták, akkor az elkövető személye ismert. Ilyen estben szabálysértési eljárást kellene lefolytatni, nem közigazgatásit.
  Szerény véleményem szerint…

Vélemény, hozzászólás?