200 feletti tempóval lőtték le a magyar autóst

Hatszámjegyű összeget fizetett, amiért a megengedett tempó duplájával haladt

Több mint kétszer akkora sebességgel ment a 8-as úton egy autós, mint a megengedett tempó. Tisztességes helyszíni bírságot és jó időre elég büntetőpontot kapott érte.

A rendőrség mozgó sebességmérő autójával mérte be azt az autóst a 8-as főúton, mely a megengedett legnagyobb sebesség (110 km/h) több mint kétszeresével, 228 km/h-val haladt. A Police.hu osztotta meg a fotót, és így ír az estről: A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2020. május 16-án 14 óra 23 perckor a 8-as számú főút 41. kilométerszelvényében, Veszprém közelében sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet - 110 km/h - átlépve, 228 km/h-val közlekedett. A 33 éves gyöngyösoroszi sofőrt a rendőrök megállították, és háromszázezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben, illetve nyolc büntetőpontot kapott.
Hirdetés
A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.05.19. at 08:01
  Permalink

  Olcsón megúszta, szerintem 180 fölött 1 millió, 200 fölött 2 millió, 220 fölött 3 millió járna. Minimum. Ismétlődés esetén az autó elkobzása is javasolt.

 • 2020.05.21. at 06:06
  Permalink

  A jogsit el sem veszik az ilyen őrültektől? El kéne kobozni az autót két évre, plusz jóval nagyobb pénzbírság kellene. Puhapöcsű rendőreink csak akkor veszik el a jogsit ha megiszik valaki egy pohár sört, mert ugye az borzalmas tud lenni.

 • 2020.05.21. at 21:34
  Permalink

  Ha igazoltatták, akkor az elkövető személye ismert. Ilyen estben szabálysértési eljárást kellene lefolytatni, nem közigazgatásit.
  Szerény véleményem szerint…

Vélemény, hozzászólás?