2017-ben jön az új Audi A6 

Új részletek az új Audi A6-ról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A két év múlva bemutatkozó A6 tömege akár 100 kg-mal is szerényebb lehet az elődjénél. Másban több lesz, megmutatjuk, hogy miben lesz jobb.


Továbbra is folytatódik a harc a német prémiummárkák között. Az Audi az A6-os modelljével akárcsak eddig, az új 5-ös BMW-nek és a Mercedes E-osztálynak kíván majd borsot törni az orra alá. A siker érdekében egy csúcstechnikát képviselő belsőt és részben autonóm funkciót vetnek be az ingolstadtiak. Utóbbival lehetőség nyílik arra, hogy az autó 60 km/óráig teljesen önvezető módban közlekedjen. Ezen kívül egy új, adaptív légrugózást is kap az autó, amely egy kamerával is kiegészül. Az optika folyamatosan figyeli az út minőségét és egyenetlenségeit, amely alapján mindig az éppen aktuális útviszonyokhoz tudja állítani a futóművet - eddig csak a legújabb Mercedes-Benz S-osztályban láthattunk és tapasztalhattunk hasonló, az úthibákat kivasaló rendszert.
Hirdetés

A motorpaletta tagjait és azok teljesítményét jelenleg homály fedi. A német Autobild információi szerint elérhető lesz egy tovább finomított 2,0 literes turbós négyhengeres és egy 4,0 literes V8-as dízel is, amely több mint 400 lóerővel érkezhet. Plug-in hibrid változat is elérhető lesz az A6-ból, a 2,0 literes benzines turbómotort egy 122 lóerős villanymotor egészíti ki. Az autó értékesítése várhatóan 2017 júniusában indul, az Avant és Allroad változatok kb. kilenc hónappal később érkeznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?