2019-ben jöhet a Road Rover modellcsalád

Jöhetnek a Land Rover terepszedánok?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Road Rover elnevezés alatt érkeznének a Land Rover tisztán elektromos, összkerekes, emelt, de autóközelibb crossoverei a prémium piacra.


Új modellcsaláddal forgatná fel a prémiumpiacot a Jaguar-Land Rover. A brit Autocar értesülései szerint még az évtized vége előtt, 2019-ben mutatnák be a Road Rover nevű crossover paletta első tagját, ami, ahogy neve is mutatja, kevésbé lesz terepjáró karakterű, sokkal inkább autószerű. Már az is ismert, hogy a következő generációs Jaguar XJ-vel közösen fejlesztik, így gyanús, hogy nem a klasszikus terepkombi kivitelezést alkalmazzák, hanem akár egy szedánt ültethetnek magasabbra Land Roverék, állítólag garantáltan alumíniumvázra és tisztán villanyhajtással. Az Autocar szerint a Mercedes-Benz S-osztálynak állítanának közvetlen konkurenst luxusban és utastér-kivitelezésben, de összkerékhajtással párosítva, méltóan a brit gyár nevéhez.
Hirdetés

A Land Rover első terepszedánjának - vagy ahogy az Autocar elképzeli, terepkombijának - közel 500 km emissziómentes hatótávot ígérnek a gyáriak és persze 5 másodperc alatti 0-100-as sprintet, köszönhetően a villanyhajtás azonnal leadott nyomatékának. Projektjükkel egyértelműen a Porschét és az Audit célozzák, akik hasonló luxus villanyautók bevezetését tervezik az elkövetkezendő két évben. Óvatosak a piaci bevezetéssel, először csak Amerika kiemelt államai és Kína kapna a luxus crossoverből, ami először a 2019-es Los Angeles-i Autószalonon debütálhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?