3,5 tonna teherbírású villanyteherautó a Renault-tól

Frissül a Kangoo Z.E., bemutatkozik a Master Z.E.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább bővül a Renault elektromos haszonjármű palettája. A Kangoo Z.E. akkumulátorát kapja a gyár legnagyobb teherautója, a Master.


Már korábban is tudtuk, hogy hamarosan, pontosan a Brüsszeli Autószalonon mutatkozik be a frissített, nagyobb hatótávú Kangoo Z.E., ami jelenleg Európa legsikeresebb elektromos haszonjárműve, hiszen az elmúlt 6 év alatt 25 000 darabot adtak el belőle. A 2017-es évre frissítésként 33 kWh-s akkumulátorcsomagot kap, ami a korábbi 160-170 kilométeres hatótáv helyett már 270 kilométeres (NEDC ciklus szerinti) emissziómentes hatótávot ígér. Villanymotorja is változik, a Renault szuperminijének, a Zoe-nak a hajtását kapja. Újdonság még a 7 kW-os AC töltő, amivel fali-töltőről a korábbi 8 óra helyett 6 óra a teljes töltöttség, valamint teljesen új infotainment rendszert kap, aminek navigációja mutatja a legközelebbi töltőállomásokat. Befejezésként hőszivattyús légkondicionálót kap, hogy hidegben is vigyázzon a hatótávra. A frissített Kangoo Z.E. 2017 végén kezdheti eladásait.
Hirdetés

Talán még nagyobb újdonság, hogy már teljesen elektromos változatban is érkezik a Renault Master. A franciák legnagyobb teherautója szintén Z.E. utótaggal és a Zoe akkumulátorával érkezik hamarosan a piacra, ami ráadásul nem vesz el a hasznos raktérből sem. 57 kW (78 LE) teljesítményű villanymotorja 114 km/órás végsebességet enged a 3,5 tonna teherbírású nagyméretű, de még kishaszonjárműnek. Hatótávját 200 kilométeresnek ígérik, töltése 6 órát vesz igénybe a 7 kW-os töltővel, hasonlóan a Kangoo Z.E.-hez. Csakúgy, mint hagyományos társa, a Master Z.E. is háromféle hosszúsággal és kétféle magassággal lesz elérhető, végsebességét kérésre alacsonyabb tempoónál is korlátozhatják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 22:38
    Permalink

    “3,5 tonna teherbírású nagyméretű, de még kishaszonjármű”
    Ugye nem keverjük össze a eherbírást a legnagyobb megengedett össztömeggel. Villanyautónál, és túlsúlyos embernél pl. nagyon más a kettő. Nekem sem a teherbírásom 160 kg…

Vélemény, hozzászólás?