480 lóerős BMW M2 az Alpha-N Performancetől

Az Alpha-N máris alakítaná a BMW M2-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak néhány hete mutatták be, az Alpha-N Performance csapata máris szeretne hozzányúlni a bajorok vadiúj sport kupéjához, a BMW M2-höz.


Természetesen most is egy német tuningcégről van szó, az autós kultúra virágzik náluk. Még sokat kell várni a legelső, nemrégiben bemutatkozott M2-re, de ez sem állította meg a tunercsapatot, hogy bemutassák, milyennek képzelik el az M2-esre épülő programjukat és M2-RS-nek nevezett fejlesztéscsomagjukat, ami a gyári 370 lóerőről, 480 lóerőre húzza a 3,0 literes, hathengeres turbómotort. Ezt a teljesítményugrást chiptuning segítségével, valamint vízbefecskendező rendszer beépítésével érték el. A teljesítménynövelésnek köszönhetően a 0-100-as sprint jó eséllyel kevesebb lesz, mint a gyári M2 4,5 másodperces ideje, amit a hatsebességes manuális váltóval értek el (4,3 mp a hétsebességes DCT-vel). A BMW által telepített sebességlimiter 250 km/óránál szabályozta eddig a kupét, de az Alpha-N Performance valószínű ezt is eltávolítja majd, hogy kihozzák az autó igazi teljesítményét.
Egy egészséges erőnövelésen kívül, az M2 kaphat egy állítható spirálrugós felfüggesztést és egy aerodinamikailag jobb, szénszálas bodykittet, ami többek között egy négy pozícióba állítható hátsó szárnyat és szénszálas tetőt is tartalmaz.
Hirdetés
A német tuningcég nem ismeretlen a Rennsport, azaz a gyorsaságivilágban sem. Talán ennek köszönhető, hogy szeretnének egy Clusbsport változatot is, amiben könnyített kagylóülések és fél vagy teljes bukócsövezés is lehet, valamint 19 colos OZ Superforgiata felniken futna, amiket elöl 245/35R19, hátul 265/35R19 gumik vennének körül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?