510 lóerő jött ki az Audi RS5-ből

Először az ABT vette kezelésbe az új Audi RS5-öt, 510 ló a végeredmény

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Audi RS5 teljesítménye önmagában is lenyűgöző, 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Az ABT viszont még ennél is gyorsabbra hergelte a 2,9-es V6-ost.


Kicsit több mint egy éve mutatkozott be a második generációs Audi A5. Az Audi kétajtós kupéja megszokott arányokkal, de új formatervvel és részletekkel érkezett, néhány hónapja pedig a legerősebbet is megismerhettük. Az RS5 a Panamerából már ismert 2,9 literes duplaturbós V6-ossal dobbantott, 450 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal szaggatja az aszfaltot. Formaterve sem elhanyagolható, hiszen szélesebb az alapverziónál, amire a kis rácsokkal is rájátszanak a lámpák csücskeinél. Az ABT legfőképpen a motorhoz nyúlt hozzá, nem is kicsit.
Hirdetés
A 2,9-es V6-osban még rengeteg a potenciál, azaz az előcsalogatható erő, az ABT-nél 510 lóerőre és 680 Nm nyomatékra húzták. Egyelőre nem részletezték az átalakításokat, de vélhetően a levegőztető-rendszert, illetve a kipufogórendszert és a motorvezérlő elektronikát érinti az átalakítás. Az ABT RS5-ösének menetteljesítménye egyelőre nem ismert, de a gyári 3,9 másodpercnél néhány tizeddel biztosan gyorsabban futja meg a 0-100-at. Emellett 20 colos felniszettel dobják fel, többféle fényezéssel és Dunlop, vagy Continental gumikkal kérhető. Az ínyencek kedvéért az üdvözlő világítást is kicserélik ABT-logósra, hogy egységes legyen a kép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?