533 lóerősek a legerősebb gyári Ford Mustangok

Az amerikaiak megint aláígértek: 533 lóerős a Ford Mustang Shelby GT350

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A V8 a pokolban is V8, a Mustang meg az egyik legnagyobb név, a Shelby is legenda. Az új GT350 meg ráadásul sokkal erősebb, mint ígérték.


A V8-as amerikai izomautók csúcsváltozatainak bemutatásakor már szokás a hamukázás. A forgatókönyv mindig ugyanaz: bemondják, hogy x modell y lóerős lesz, aztán a végén mindig, hogy, hogy nem, egy párral erősebb. A konkurencia is ezt csinálja, a Ford meg már Európába is elhozta ezt a vicces szokást. Az új Focus RS-ről például máig nem tudni, hogy akkor pontosan háromszáz hány lóerős is lesz. A nemrégiben kipróbált Mustangok legerősebb gyári változatai, a Shelbyk is erősebbek lettek az ígért 507 lóerőnél és 542 newtonméternél. A végleges és hivatalos adatok szerint a Shelby GT350 és pályaváltozata, a Shelby GT350R 533 lóerősek, nyomatékuk 580 Nm. A Ford még mindig nem árult el mindent, csak annyit, hogy ez a cég történetének legtöbbet forgó V8-asa, a tiltás csak 8250-nél lép közbe. A nyomaték 90 százaléka ráadásul 3450 és 7000 közötti fordulaton rendelkezésre áll.
Hirdetés


Bónuszként a lenti videóban elég szép képek a Shelbyk pályaköreiről, és egy hétre elegendő mennyiségű, igazi bitang V8-as hang is jut. Pont úgy, ahogy szeretjük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?