57 kilométert megy villanymotorral a konnektoros BMW X1

Tovább bővült a BMW konnektoros hibrid palettája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW legújabb plug in-hibrid modelljét X1 xDrive25e néven kell keresni.

A hálózatról is tölthető X1-ben az 1,5 literes, háromhengeres benzinmotor és egy kifejezetten ehhez a modellhez hangolt elektromos motor dolgozik együtt. A benzinmotor maximális teljesítménye 125 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 220 Nm, amely egy hatfokozatú Steptronic automataváltón keresztül jut az első tengelyre. A villanymotor 95 lóerővel csatlakozik a „buliba”, amely mellé még 165 Nm forgatónyomatékot tud felajánlani, a hátsó kerekeket hajtva, így válik tehát összkerékhajtásúvá az autó. A rendszerteljesítmény azonban 220 lóerő és 385 Nm, amellyel a hibrid X1-es hét másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességr., míg a végsebessége 192 km/óra. Természetesen a 9,7 kWh-ás akkumulátorral felszerelt plug-in hibrid SUV, akarom mondani SAV, képes tisztán elektromos üzemmódban is haladni, károsanyag-kibocsátás nélkül. Összesen 57 kilométert képes így megtenni. A töltés pedig bármelyik háztartási aljzatról megoldható, körülbelül öt óra alatt. A BMW i Wallbox falitöltő (illetve bármely Type2-es töltő) segítségével viszont elég hozzá 3,6 óra is.
Hirdetés
Mivel a nagyfeszültségű akkumulátort a hátsó üléssor alá helyezték, a hibridség nem ront a csomagtér méretén, amely 450 literes és egészen 1 470 literig bővíthető. A modellhez ráadásul az elektromosan működtethető vonóhorog is megrendelhető, amelynek maximális terhelhetősége 750 kilogramm.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?