A BMW is beszáll a prémium robogók piacára

BMW C 650 GT és C 600 Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Prémiumos, sportos és túra robogókat mutatott be a BMW a 2011-es milánói EICMA kiállításon.


A BMW standján a legnagyobb érdeklődést legújabb nagytestű robogói váltották ki. Az egyre nagyobb városi forgalom, és az ezekből adódó óriási dugók, valamint a környezetszennyezés miatt az utóbbi időkben hatalmas kereslet mutatkozik a robogók iránt. Aki pedig a kényelmet is szem előtt tartja, az a Premium kategóriában nézelődik.
A BMW hosszas fejlesztés után dobta piacra a C 650 GT-t és a C 600 Sport robogókat. Mindkét modellt soros kéthengeres, 647 ccm-es blokk hajtja, melynek maximális teljesítménye 60 lóerő, míg nyomatéka 66 Nm - ezt egy teljesen integrált CVT, azaz fokozatmentes automata váltó közbeiktatásával juttatják a hátsó kerékre.
Mint a K 1600 GT esetében, úgy itt is megpróbálták a súlypontot minél lentebb helyezni, amit többek között a blokk 70 fokos előredöntésével értek el. Ezzel, valamint a váz és a lengővilla kialakításával a gyáriak szerint azt érték el, hogy mindkét modell olyan könnyedén irányítható, mint egy nagymotor.
A fékek természetesen ABS-szel szereltek, elől két darab 270 mm-es tárcsa, hátul pedig egyetlen, szintén 270 mm-es tárcsa gondoskodik a megfelelő lassulásról.
Hirdetés
A két modell közti legnagyobb különbség a kényelemben rejlik, míg a C 600 Sport a sportosságra helyezi a hangsúlyt, addig a GT a hosszú túrázásokhoz lesz megfelelő társ a bajorok szerint.
Forrás, további motorkerékpáros hírek: menetszél.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?