A füves rézsűn kerülte ki a sort az M1-esen, az autója bánta

A hazai autósok még mindig tudnak újat mutatni, az offroad előzés még a Magyar Közutat is meglepte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A videón szereplő autós egy újabb lehetséges alternatívát mutatott a dugó kikerülésére, ám a manővert az autója bánta. Az autópálya melletti zöldterület használata szabálytalan és veszélyes.

Újabb gyöngyszemet osztott meg a Magyar Közút az Instagram oldalán a héten. Az állami vállalat videói között láthattunk már leállósávon rollerezőt, biciklizőt és gyaloglót, de sajnos a forgalommal szemben hajtók is elég rendszeresek. A torlódás a szabálysértések egyik melegágya, a mérsékelt türelemmel rendelkezők előszeretettel próbálnak előnyhöz jutni a leállósávon, ám az úttest elhagyása azért elég extrém.
Hirdetés
A torlódás hossza nem lehet indok a szabálysértésre, de ebben az esetben érdemes megjegyezni, hogy az araszoló járművek száma mondhatni elenyésző. A 40-50 autóból álló sor hossza nagyjából 200 méter, így alig néhány perc alatt szabályosan is el lehetett volna hagyni az autópályát. “Hősünk” ehelyett lehajtott az úttestről, és a füves rézsűn próbálta megelőzni a sort. A gyep viszont elmaradt az autópályán tapasztalt simaságtól, így az autó alja leért, ami megállásra kényszerítette a sofőrt. Egy gyors átvizsgálást követően már folytatódott is a tereprali, de szinte semmit sem nyert a szabálytalankodással, a kényszerpihenő miatt nagyjából ugyan oda sorolt vissza, mint ahonnan elindult.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?