A GPS terelte el a figyelmét, ám ez nem mentség!

Semmit sem szabad vezetés közben nyomkodni, videón egy újabb baleset a kütyük miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brutális balesetet okozott egy nő, mert a GPS elterelte a figyelmét, videón a félelmetes eset. Az is kiderült, hogy milyen sérülésekkel járt az ütközés, illetve azt is megtudtuk, mire számíthat a vétkes sofőr.

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emel egy nővel szemben, aki fékezés nélkül hajtott be a kereszteződésbe, mivel a GPS-t nézte és nem vette észre a STOP táblát. Az esetről készült videót is közzétették abban a Facebook bejegyzésben, amelyben erről tájékoztatnak. A vádlott 2021 augusztusában egy mellékúton közlekedett, ahol egy STOP táblát figyelmen kívül hagyva egy szabályosan közlekedő autónak ütközött oldalról, amelyet az ütközés ereje egy szintén szabályosan közlekedő busznak csapott.
Hirdetés
A balesetet okozó nőnek nem volt helyismerete, utast sem szállított, ezért egy a telefonjára telepített navigációs program segítségével tájékozódott. A vádlott állítása szerint lassan haladt és azt is látta, hogy kereszteződéshez közelít, azonban a navigációra koncentrált és nem figyelte az út melletti közlekedési táblákat. A videón látható Nissan Micra vétlen sofőrje súlyos, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett, a balesetet pedig a főúton közlekedő egyik szemtanú fedélzeti kamerája rögzítette. Alább láthatjátok, mivel járhat, ha valaki a telefonjára, a GPS eszközére, vagy akár az autó beépített érintőképernyőjére koncentrál az út és a forgalom helyett.
Hirdetés
Embed: https://www.facebook.com/watch/?v=1395188987631592
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?