A horvát kormány nem engedi tovább drágulni az üzemanyagot

30 napra befagyasztják a kiskereskedelmi üzemanyagárakat a szomszédban

Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy 30 napra befagyasztják a kiskereskedelmi üzemanyagárakat Horvátországban. A kormány döntésével a vásárlókat kívánja védeni, így viszont a MOL rosszul járhat.

A horvát kormány megvizsgálta a helyzetet, és döntöttek: nem teszik ki további áremelkedésnek az autósokat az országukban. Természetesen a vizsgálatok tovább folytatódnak, és szükség esetén további intézkedések is jöhetnek, akár meg is hosszabbíthatják az ársapka érvényességét.

A benzinért innentől legfeljebb 11,1 kunát, a gázolajért pedig legfeljebb 11 kunát (533,5, illetve 528,7 forint) lehet majd elkérni literenként a horvát kutakon.

A Világgazdaság ezzel kapcsolatban megemlíti, hogy az Erste szerint az árak befagyasztása az olaj árának várható további emelkedése miatt mindenképp negatív a Mol számára, mindez még nagyobb kiesés, ha a horvát kormány további 30 napra meghosszabbítja az intézkedéssort. Magyarországon nincs ilyen lépés tervben, ennek ellenére most pénteken nem drágulnak tovább az üzemanyagok, szusszanhatunk kicsit a további emelkedések előtt.

Így tehát itthon a 95-ös benzin átlagára literenként 496 forint, a gázolajé pedig literenként 512 forint marad a hétvégére.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?