A kínai vásárlók utálják az újautó-illatot

Kínában megpróbálja eltüntetni az újautó-illatot a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg a legtöbben értetlenül állunk a tény előtt, hogy a kínai vásárlók nem szeretik azt a bizonyos újautó-illatot, amit a világ más tájain imádnak az emberek.


Tagadhatatlan, hogy a legtöbb vásárló kimondottan kedveli az új autók illatát, azt kívánva, bárcsak sokkal tovább tartana a használat során. A legtöbb gyártó kimondottan odafigyel arra, hogy kellemes legyen ez az illat, ami lényegében a különböző műanyagok, ragasztóanyagok, bőrburkolatok és szerves vegyületek összekeveredő illata. Viszont hiába az igyekezet, a világ egyik, ha nem a legnagyobb piacán, Kínában nem rajonganak annyira ezért az illatért.
Hirdetés

Mivel az illat (vagy akkor nevezzük szagnak?) miatt egyre többen állnak el a vásárlástól, a Ford úgy döntött, hogy száműzi az új autóiból ezt az illatot. A projekt sikerességének érdekében a vállalat létrehozott egy 18 fős csapatot is. Az „aranyorrú” dolgozóknak konkrétan az a feladata, hogy folyamatosan szaglásszanak az autóban, illetve az autóban használt anyagok között és minden olyan alkatrészt kiválogassanak, amely potenciálisan a kínai vásárlók számára kellemetlen szagot áraszthat.

Emellett egy új rendszer kifejlesztésén is fáradozik a kékoválos márka, amely egy speciális szoftver és a levegő minőségét ellenőrző szenzorok segítségével automatikusan megpróbál változtatni az utastér illatain. Jogosan merül fel a kérdés: mégis hogyan? Hát, ha például a tűző napon áll az autó, akkor néha lenyitja az ablakokat, vagy beindítja a motort, hogy felfűtéssel változtasson a szagokon vagy csak simán a ventillátorral. Mindezt kizárólag akkor, amikor nincs senki az autóban. Persze ezek a dolgok rengeteg újabb kérdést vetnek fel, de hát mindent a világ legnagyobb piacáért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.11.28. at 23:36
    Permalink

    Lehet, hogy csak a Kínában gyártott új autó illatát nem szeretik. Ezt, ha jól belegondolunk meg is lehet érteni.
    Amikor az olaszországi Tarvisioban található híres bőrpiacon sétálgat az ember, akkor a kabátoknak, táskáknak kellemes valódi bőr illata van az egész környéken. Ehhez képest ha bemegy az ember bármelyik kínai boltba, hetekig az orrában marad az elviselhetetlen műanyag szag.

Vélemény, hozzászólás?