A kínaiak miatt nincsenek Land Rover tanulmányok

Ha a kínaiak másolnak, akkor a Land Rover nem mutat semmit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Durva pereskedésen ment keresztül az utóbbi években a Land Rover. A probléma pedig a kínaiak pofátlan másolása volt, erre különösen, de érthetően reagált a Land Rover.


Csúnyán kiszúrt a kínai Land Wind a Land Roverrel az utóbbi években. Valójában színtiszta koppintásként jelentették meg az X7 modelljüket, amit az Evoque-ról mintáztak, és a helyi jogok szerint ők nem vétkesek. Hogy csakazértis hozzáállásból, vagy teljesen komolyan gondolták, nem tudni, de még gyári átalakítószettet is piacra dobtak hozzá, amihez még Land Rover emblémák is tartoztak. Sok pénzbe került ez a Land Rovernek, főleg úgy, hogy az Evoque-ot a kínai piacon is árulják, így jelentős vásárlótömegtől estek el.
Hirdetés

A Land Rover erre teljesen érthetően reagált, egy interjúból most kiderült, hogy ezért nem láttunk az utóbbi években gyári tanulmányautót. A Velar is úgy érkezett, hogy már csak a beharangozó fotókat mutatták meg, és vélhetően az új Defender is készül már, de azt sem fogják megmutatni a végleges verzióig. A 2007-ben bemutatott LRX tanulmányautó már az Evoque formáját mutatta, szerintük már arról lopta a formát a Land Wind, ám míg a tanulmányautó háromajtós volt, úgy a kínai másolat ötajtós, tehát lehet, hogy valójában a szériakész kocsit másolták le eszméletlenül gyorsan. Ugyanakkor a Volkswagen is beleesett a kínaiak másolás-őrületének csapdájába, és az ő esetükben pont az egyik tanulmányautójuk vonalait használták fel egy utcai autón.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:01
    Permalink

    Nem értem miért baj az ha valamit lemásolnak akinek van pénze úgy is megveszi az eredetit akinek meg nincs égesse magát a gagyi másolatokkal ha annyi esze van … ennyi erővel a kereket sem lehetne gyártani mert mi az hogy már minden autó alatt kerék van és nem kocka … elvégre feltételezem nem a Land Rover találta fel a kereket se a kockát …

Vélemény, hozzászólás?