A Lamborghini igyekszik behozni a lemaradást!

Azt csiripelik a madarak, hogy a Lamborghini új hiperautót tervez!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az viszont még nagy kérdés, hogy ezeket a kezdetleges terveket meg is valósítják-e a jövőben.

Bár múlt héten mutatták be Kaliforniában a Lamborghini Aventador SVJ-t, a többi autógyártóhoz képest a Lamborghini még mindig némi hátrányban van – már ami a limitált szériás hiperautókat illeti.
A Mercedes-AMG-nek ott a Project One, a McLarennek a Senna, míg az Aston Martinnak a Valkyrie. Ehhez a körhöz szeretne felzárkózni a Lamborghini is, de egyelőre nem tűnik túl acélosnak az elhatározásuk.
Hirdetés

Mindenesetre a Lamborghini ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicalli elejtett az egyelőre még nagyon kezdeti projektről néhány gondolatot az Autocar magazinnak. Az olasz szakember szerint, ha zöld utat kap a gyártás, akkor az új hiperautó a Centenario és a Veneno nyomdokain járna majd.
Ugyanebben az interjúban Domenicalli természetesen azt is elismerte, hogy nagy különbségek vannak a tervek és a tényleges gyártás megkezdése között, emellett jelenleg a Lamborghini is inkább a sorozatgyártású autókra koncentrál a limitált szériás kiadások helyett.
Hogy mégiscsak legyen egy jó hír is a sportautók szerelmeseinek: a Lamborghini a múlt heti kaliforniai bemutató után készen áll az Avantador SVJ első példányainak kiszállítására. Ez a verda 2,8 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, és 350 km/h-s sebességével a Nürburgringen is beállította a pályacsúcsot 6:44.97-es idejével.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?