A leghíresebb gyűjtő Bond autómúzeumot épít

Autómúzeum. Bond autómúzeum

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit elhárítás ügynökének autói lesznek megtekinthetők a 2012-ben megnyíló múzeumban. Egy korábbi autókereskedés helyén.

Múzeum. Bond Múzeum épül a mindössze 3000-es lélekszámmal büszkélkedő Momence városában, amely az USA Illionis államában található. Egy korábban autókereskedésnek használt ingatlan – úgy tűnik áldásos hatása is van a gazdasági válságnak – kerül átalakításra, hogy ott méltó körülmények között legyenek kiállítva a híres Bond-mobilok. Akinek ennyi még nem elég titokzatos, az jobb, ha tudja, hogy a gyűjtemény tulajdonosa egy bizonyos Doug Redenius, aki civilben a helyi posta alkalmazottja. Ez az úriember az évek során rengeteg, a filmekben valójában is megjelent James Bond autót gyűjtött össze, amelyek egészen mostanáig egy pajtában lapultak. A tervek szerint 2012-ben megnyíló múzeumban az autókon kívül különféle, a filmekben használatos titkosszolgálati eszközöket is láthat majd a közönség. A Ian Fleming Alapítvány is támogatja a gyűjtemény új helyre költözését, de ezen se szabad csodálkozni, hiszen ennek a szervezetnek az előbb említett Doug Redenius az alelnöke. Ő egyébként olyan híres Bond-autó gyűjtő, hogy a filmkészítők a forgatás befejezésével gyakran közvetlenül őt hívják, hogy melyik járműre tart igényt, de volt, hogy autót is adományoztak a gyűjteményének a film elkészültét követően. Akinek ez még mindig nem elég ahhoz hogy a Chicagótól nyolcvan kilométerre található kisvárost is felvegye az amerikai túráján megnézendő települések közé, jobb, ha tudja, hogy a tengeralattjárónak átalakított Lotus Esprit is ki lesz állítva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?