A Mercedes lefelé bővít: itt a 129 lóerős C-osztály

Új alapmotor a Mercedes C-osztályhoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendes, hátsókerekes Mercedesből rég árultak olyan lefosztott kivitelt, amihez automataváltót sem lehetett kérni. Most itt van, ő a C 160.


Hogy ne tűnjek rosszindulatúnak, kezdem azzal, hogy a Mercedes-Benz C-osztálya mostantól ötféle új verzióban készül. Vannak erősebbek is, de kezdjük az alapmotorral, a C 160-asban az eddigi C 180 1.6-os turbós benzinmotorjának folytottabb változata dolgozik. 129 lóerős és 210 Nm nyomatékú, ami persze bőven elég, ha nem kell sietni. Előnye, hogy a szedán és a kombi kasztnival is elérhető, valamint az is, hogy jó kétezer euróval, azaz több, mint 600 ezer forinttal olcsóbb a C 180-nál. Hátránya, hogy hozzá nem lehet kérni automataváltót (pedig az még az alig 116 lóerős C 180 d-hez is kérhető) és az is, hogy a gyári adatok szerint többet fogyaszt az erősebb kivitelnél: vegyesben 5,2 literes értéket ígér 120 g/km szén-dioxid kibocsátás mellett a gyár. Az alapgép 100-ra gyorsulása 9,6 másodperc.
Hirdetés

Új még a C 200 4MATIC és a C 220 d 4MATIC, amik az eddigieknél gyengébb motorjukkal olcsóbban elérhetővé teszik a cég összkerékhajtási rendszerét. A négyhengeres benzinesek új királya a C 300, motorja kétliteres turbós, ereje 245 lóerő, amihez 370 Nm nyomaték párosul. Ő már kicsit sem lassú; 5,9 alatt van százon, de elvileg akár 6,3 liter üzemanyaggal is beéri. Még nála is erősebb a C 450 AMG 4MATIC, amiben már 3,0 literes, V6-os biturbó motor dolgozik. 367 lóerős, de ennél is durvább adat a dízeleket megszégyenítő 520 newtonméteres nyomaték. 4,9 másodperc alatt gyorsul és 7,6 literes vegyes fogyasztást ígér hozzá a Mercedes. Az új modellek Németországban már rendelhetőek, hamarosan bizonyára hazánkban is megjelennek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?