A Nissan és a Honda után az Audi is terepkabriót készít

Audi Q5 Cabrio - a Nissan és a Honda receptje alapján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itthon még egyetlen képviselőjükkel sem kaphatók a szabadidőautókból faragott kabriók, de a Nissan és a Honda után már az Audi is megtervezte sajátját.


A Nissan Murano kabriója valósággal sokkolta a közvéleményt, majd az Egyesült Államokban forgalmazott Honda Accord Crosstour vászontetőse már egyértelművé tette, új kategóriát kell elfogadnunk. Nálunk még egyik sem jelent meg, de immár a kategória harmadik versenyzőjét nevezi az Audi. A négykarikás prémiummárka kisebbik, azaz Q5 szabadidautójából tervez nyitható tetejű verziót. Tömegmodell aligha várható belőle, ezért gyártását a kisszériás modellekre specializálódott, osztrák Magna-Steyr üzemre bíznák, a gyáriak jelenleg állítólag mintegy 5000 példánnyal kalkulálnak. A vászontetős Q5 megvalósulása esetén a hagyományos Q5-nél mintegy harmadnyival magasabb, 45 ezer euró környéki alapárra számíthatnának az egzotikus modellre vágyó vásárlók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?