A Nürburgring átalakul, újra lehet körrekordot döntögetni

A Nürburgring vezetése nagy bejelentést tett: átépítik a pályát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy korábbi baleset miatt megtiltották a nürburgringi körrekord méréseket. A tiltást most feloldották, a pálya veszélyes részeit átépítik.


A Nürburging legendáját a nagy szintkülönbségek, az erdei-hegyi időjárás, valamint a hosszú és technikás régi kör, a Nordschleife teremtette meg. Nem csoda, hogy az autógyáraknak ma is ez az egyik legelterjedtebben használt fejlesztőközpontja. Az autó, ami a maga kategóriájában itt a leggyorsabb tud lenni, reklámértéket jelentően büszkélkedhet a nehezen megszerzett címmel. Nagy hír, hogy egy korábbi haláleset miatt bevezettet sebességkorlátozásokat most feloldják, ezzel újra röpködhetnek a köridők.
Hirdetés


A pálya vezetése beszámolt azon terveiről is, amik a jövőbeli továbbfejlesztésre irányulnak. Eszerint a téli holtszezonban 16 módosítást is végrehajtanak a nagy múltú pályán. Elárulták, hogy több emblematikus kanyar és ív is átépítésre kerül, így a Quiddelbacher Höhe és Flugplatz is. 500 méteren új lesz az aszfalt, de még hosszabb szakaszon kicserélik és megerősítik a korlátot. Az amúgy is nehéz és nem a legjobb burkolati minőségéről híres pálya legveszélyesebb pontjai alakulnak ezzel át.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?