A Párizsi Autószalon törölve, a New York-i halasztva

Idén gyökeresen változik a nemzetközi autókiállítások sora

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem is okoz meglepetést, ha egy autógyárat bezárnak vagy egy nagyobb autós rendezvényt elhalasztanak, a koronavírus terjedése miatt. Szerencsére a járványok sem tartanak örökké, így a szervezők igyekeznek új időpontokat és megoldásokat találni.

A New York Auto Show is elmarad, jelentették be a szervezők még március elején, azóta pedig újabb autószalont, az őszi párizsit is töröltek. A hír szinte senkit nem ért váratlanul, mivel a hatóságok már korábban elrendelték a Genfi Autószalon bezárását még azt megelőzően, hogy megnyithatták volna a kapukat a nagyközönségnek.
Hirdetés

Ha minden jó alakul, akkor a rendezvényt augusztus végén, szeptember elején fogják megtartani, addigra talán lecseng a járvány és nem lesz több fertőzött. A tervek szerint a sajtó munkatársai számára már augusztus 26-27. megnyílhatnak a kapuk, a nagyközönségnek pedig augusztus 28. és szeptember 6. között lesz lehetősége megcsodálni a kiállítók új modelljeit. Az időpont kissé közel esne a júniusban esedékes detroiti autókiállításhoz, ám a napokban azt is törölték, és valljuk be, nem lenne meglepő, ha végül a New York-i is erre a sorsra jutna.
Az újdonságok leleplezésével viszont nem várnak a gyártók, az internet segítségével online tartják meg a bemutatókat sokszor nagyobb közönségnek, mint ami személyesen összegyűlne. Azok, akik most otthonról dolgoznak, még jobban ki vannak éhezve az újdonságokra, még ha csak virtuálisan is lehet övék az élmény, e héten például így debütált hazánkban a Ford Kuga is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?