A rendőrség szerint autóval kerülni érdemes a Hungaroringet

Hétvégén F1 Magyar Nagydíj, a látogatókat tömegközlekedésre kérik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most hétvégén tartják a Forma-1 Magyar Nagydíját, a rendőrség azt kéri, aki teheti, tömegközlekedéssel utazzon a helyszínre.

Most hétvégén, azaz július 30. és augusztus 1. között tartják az F1 nyári szünete előtti utolsó futamot, a Magyar Nagydíjat a Hungaroringen. Míg tavaly zárt kapuk mögött tartották a show-t, idén a korábbi évekhez megszokottan nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók. Idei, a koronavírus miatti újítás, hogy a Hungaroring területére csakis előzőleg átvett, a védettséget igazoló karszalaggal érkezhetnek a vendégek, ezt pedig Budapest belvárosában, illetve Fóton, az M3-as autópálya mellett vehetik majd át - bővebb infók a Hungaroring weboldalán. Egy biztos: a megszokottnál jóval nagyobb forgalom várható a környéken, így a aztán a rendőrség annak kapcsán tett felhívást, hogy aki csak teheti, tömegközlekedéssel jusson el a versenypályához.
Hirdetés
A Hungaroring Sport Zrt. a honlapján arról tájékoztat, hogy a hétvégén a H8-as HÉV sűrített menetrend szerint jár. A HÉV-re a normál bérlet vagy vonaljegy mellett Budapest közigazgatási határától (Ilonatelep) kiegészítő jegy is szükséges, amely oda- és a visszaútra is előre megváltható bármely BKK-automatában, így elkerülhető a tömeges sorban állás az Örs vezér téren. A HÉV-kiegészítő jegy megvásárolható a MÁV applikáción keresztül is. A HÉV-vel Kerepes HÉV-állomásig kell utazni, onnan a Hungaroring 3-as kapujáig a Magyar Nagydíj hétvégéjén ingyenes buszjáratokat biztosítanak.
Hirdetés
A Hungaroring versenypálya az M3-as autópályán is megközelíthető, a Budapest felől érkezők a 19-es lehajtónál hagyják el és a jelzőtáblákat követve közelítsék meg a versenypályát. Aki az elmúlt 1-1,5 évben nem járt erre, az készüljön fel: új, a korábbinál gyorsabb csomóponton kell lehajtani, de egy kicsivel később. A Nyíregyháza felől érkezők az autópályát a 23-as lehajtónál hagyják el és a jelzőtáblákat követve közelítsék meg a versenypályát.
Hirdetés
A versenypálya Mogyoród és Kerepes felől is megközelíthető: Mogyoród irányból a Kerek-tóhoz érve a 2-es, illetve 8-as kapu felé haladva lehet elérni az ingyenes parkolókat, Kerepes irányából pedig Szilasligeten keresztül a 3-as vagy a 2-es kapu felé haladva érhető el az ingyenes parkoló.
Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?