A Tesla hegyi rekordját döntené meg a Faraday Future

A Pikes Peakre megy a Faraday Future is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában presztízskérdés lett a Pikes Peaken való részvétel, főleg a villanyosok között. Most a Faraday Future döntené meg a Tesla rekordját.


A Faraday Future sosem titkolta, hogy szeretné letaszítani a Teslát a villanyautók képzeletbeli trónjáról. Ezen törekvésüket most egy újabb egyértelmű projekttel jelzik: részt vesznek a legendás amerikai Pikes Peak hegyi felfutón az FF 91-gyel, hogy megdöntsék a Tesla Model S P90D korábbi rekordidejét. A közel széria Tesla akkor a sorozatgyártott villanyautók rekordját állította be 11:48.26-os idővel, amivel a Honda Fittől vette el az elsőséget. A Faraday Future viszont kissé benézte a dolgot, hiszen nem indulhatnak a Teslával egy kategóriában, ők csak az Exhibition Class-t erősíthetik.
Járművük a Beta nevű fejlesztői autó lesz, amit a FF vezető mérnöke, Robin Shute vezet majd. Az FF 91 Betát a Pirelli, a Recaro és a HRE segítségével készítették fel a versenykörülményekhez, ahol 156 kanyar vár rájuk a közel 20 kilométeres gyorsaságin. A cél 4300 méter magasságban lesz, ami a Faraday Future szerint megfelelő terep az autójuk hőszabályzó rendszereinek vallatására. Ezzel párhuzamosan egyébként egy videósorozatot is kezdtek, ahol bemutatják a híres hegyi felfutóra vezető útjukat és az új fejlesztéseiket. A kisfilmek még egyértelműbbé teszik a villanyautó-gyár sportos beállítottságát, hiszen az első részben szintén a dinamikus vezethetőséget tesztelgetik, többek közt az összkerék-kormányzás és az aktív nyomatékelosztás segítségével.
Hirdetés

A 95. Pikes Peak Nemzetközi Hegyiverseny fő megmérettetése június 25-én lesz, amivel kapcsolatban - ha minden igaz - Ken Blocktól is várhatunk egy nagyszerű kisfilmet. Legalábbis tavaly az volt az amerikai pilóta utolsó bejelentése, hogy idén érkezik a Climbkhana sorozat, aminek első részét a Pikes Peaken forgatják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?