A Toyota hibridjei a legkeresettebbek a használtautó-piacon

Használt hibrid? A legtöbben a Toyota mellett döntöttek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lerágott csont, de a Toyota élen jár a hibrid hajtásláncok fejlesztésében. Nem véletlen tehát, hogy a hazai használtautó-piacon is a három legkeresettebb modell Toyota emblémát visel

Ahogyan 2021-ben, úgy a Használtautó.hu által kiosztott Év Legkeresettebb Modellje díj első három dobogós helyét 2022-ben is a Toyota hozta el a hibrid kategóriában. Míg 2021-ben a Prius, addig 2022-ben az Auris bizonyult a legkeresettebb használt hibridnek Magyarországon, ami nem is véletlen, ez volt az első olyan európai Toyota modell, amely a Prius után megkapta a full hibrid hajtást.
Hirdetés
A második helyet 2021-hez hasonlóan 2022-ben is a RAV4 hozta el, és épp így nem történt változás a harmadik helyen sem: 2021-ben és 2022-ben egyaránt a Toyota Corolla volt a harmadik legkeresettebb hibrid autó Magyarországon. Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a negyedik és az ötödik helyen is egy-egy Toyota futott be: a C-HR éppen csak lecsúszott a dobogóról, és szorosan a nyomában ott volt a Yaris is. Megtisztelő, hogy a Használtautó.hu által életre hívott az ’Év Legkeresettebb Modellje’ díj dobogóját 2021- hez hasonlóan 2022-ben is gyakorlatilag letarolták a Toyota modellek a hibrid kategóriában, ami kétségkívül a Toyota környezettudatos közlekedés melletti negyed évszázados elkötelezettségének gyümölcse. Hazánkban a Toyota és a Lexus az elmúlt években összesen közel 50 000 új részben vagy teljesen elektromos autót értékesített, és legalább még egyszer ennyi érkezett be hazánkba használt autóként ugyanezen idő alatt” – fogalmazott Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.
Hirdetés
A hazánkba beérkező használt autók átlagos életkorának ismeretében nem meglepő, hogy a legkeresettebb hibrid modellnek idén az Auris bizonyult, az autópark fiatalodása szempontjából ugyanakkor ígéretes lehet, hogy a második helyen a hibrid hajtással még csupán 2016 óta elérhető RAV4, míg harmadikként alig lemaradva a hibrid változatban még csupán 2019 óta kínált Corolla végzett” - mutatott rá a szakember. „A legkeresettebb hibridek dobogóját várhatóan a következő években is a mára szinte valamennyi személyautó szegmensben full hibrid alternatívát kínáló, és folyamatosan új konnektoros hibrid, illetve akkumulátoros elektromos modelleket is bemutató Toyota dominálja majd” – véli Varga Zsombor.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?