A világ több pontján is tesztüzembe áll a Nissan e-NV200

Detroit után Európában is debütált a Nissan elektrofurgonja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

London és Jokohama után Szingapúrban, Brazíliában és az Egyesült Államokba is tesztüzembe állnak a FedEx által használt e-kisbuszok.


A januári detroiti premiert követően a Nissan az ezen a héten rendezett 64. Hannoveri Haszonjármű-kiállításon is bemutatta NV200-as kishaszonjárművének elektromos változatát. A standon a sima fehér fényezésű, konnektorral díszített verzió mellett a FedEx logóját viselő példányt is kiállították, és bejelentették, hogy a két cég tovább bővíti a Londonban és Jokohamában megkezdett közös tesztprogramot: a közeljövőben brazil, szingapúri és amerikai városokban is megjelennek a futárszolgálatot teljesítő elektromos kisteherautók.
Hirdetés
Az e-NV200 hajtásláncának fő elemei a Leaf személyautóból származnak, villanymotorjának teljesítménye 107 lóerő, nyomatéka 280 Nm. Az energiát lítium-ion cellák biztosítják, melyek kapacitása gyorstöltő használatával fél óra alatt 80%-os szintre emelhető. A japán autógyártó bejelentése szerint az akkumulátorokban tárolt energiával elektromos szerszámok és eszközök is hajthatók lesznek, feltéve, hogy azok energiafelvételi igénye nem lépi túl a 6000 W-ot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?