A Volkswagen-csoport is kínai autót hoz Európába?

A Cupra egyik új termékét az öreg kontinensre is Kínában gyárthatják majd

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a német márkák közt sem elsőként a Volkswagen-csoport lépte meg, hogy Kínából hozzon egy modellt: mutatjuk, hogy pontosan melyik autó, és mikortól várható a népköztársaság összeszerelő üzemeiből.

A Volkswagen is bejelentette, hogy Kínából fog autókat importálni Európába. Az Automotive News Europe értesülései szerint a kontinensen nincs elég gyártási kapacitása az összes tervezett új modell bevezetéséhez a járműipari óriásnak. Így amíg az egyik új Cupra modellt nálunk, Győrben fogják gyártani, addig egy másik modellt Kínában szerelnek majd össze az európai piacra is. Nincsenek egyedül ezzel a megoldással, többek közt a Tesla és a BMW is élt már a népköztársaság végtelennek tűnő gyártási kapacitásával az iX3 és a Model 3 esetében.
Hirdetés
A Volkswagen-csoport is egy teljesen elektromos autóval, méghozzá a Cupra Tavascan szériaváltozatával kíván betörni ebbe a körbe. A 2019-ben koncepcióként bemutatott, mára már bőven közúton tesztelt, hamarosan sorozatgyártásra érett ID.4 vetélytársat a tervek szerint Anhujban szerelik majd össze, ott adott ugyanis a kellő technika és a szükséges kapacitás is. A Tavascan egyébként két motorral és 300 lóerő feletti teljesítménnyel várható, állítólag az MEB platform legsportosabb modellje lesz. A cég szóvivői azt is hozzátették, hogy egyelőre nem kívánnak más modelleket importálni Kínából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?