Ahol lesz üzemanyag, ott jelentősen olcsóbb lesz

Hiába a készlethiány, az üzemanyagárak csökkenése nem áll meg

Míg a kisebb töltőállomások teljes készlethiánnyal kénytelenek szembenézni, ahol lesz benzin és gázolaj, ott szerdától még olcsóbban tankolhatnak azok, akik piaci áron teszik.

Több mint egy éve van érvényben hazánkban az üzemanyagok 480 forintos hatósági ára, igaz július vége óta már csak a magánautók tankolhatók így. A céges autóval járók piaci áron kénytelenek, így számukra üdvös, hogy miután múlt héten a benzin ára 30, a gázolajé 40 forinttal csökkent, most újabb, szintén nem szerény ármérséklés következik.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu értesülése szerint e hét szerdán a benzin kapja a jelentősebb, literenkénti 20 forintos árcsökkentést, míg a gázolaj piaci literára 19 forinttal fog apadni. A 95-ös benzin piaci átlagára így 647, a gázolajé 713 forintra csökken, a hatósági árra jogosult, magyar forgalmit felmutató autósok ugyanakkor továbbra is 480 forintos hatósági áron tankolhatnak, már persze ott, ahol kapnak üzemanyagot, ugyanis miként arról beszámoltunk, a MOL e héttől számos helyre (nagyjából a hazai töltőállomások 10 százalékához) nem tud üzemanyagot szállítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?