Alexa beköltözik a Skodákba, és három nyelven beszél!

Innovatív újítás a Skodánál: Alexa jött, látott és győzött!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sikeres tesztelési időszak után, hamarosan világszerte elérhető lesz az Alexa, ami a Skoda Auto és az Amazon legújabb vezetéstámogató alkalmazása.

A Skoda mindig is arra törekedett, hogy a legújabb technológiák és fejlesztések segítségével megkönnyítse vásárlói számára autójuk mindennapos használatát, illetve kezelését. Ennek legújabb állomása a Skoda Connecttel elérhető Amazon Alexa Voice Service nevű alkalmazás, ami minden sofőr számára megkönnyíti az autóval való kommunikációt.
Az applikáció olyan járműadatokról nyújt tájékoztatást a kocsi tulajdonosának, mint például az aktuális futásteljesítmény, üzemanyagszint, az ajtók és ablakok zárása, vagy épp a parkolás. Ezen kívül az Alexával olyan plusz infók is elérhetőek lesznek, mint az átlagos üzemanyag-fogyasztás, az átlagsebesség, és megoszthatóvá válik az útmérőben rögzített távolság is.
Az Alexa az összes olyan típusban elérhető lesz, amikben megtalálható a Skoda Connect és a SIM-kártyán keresztül érkező mobilinternet. Persze az Alexa használatához Amazon fiókra is szükség van, amin keresztül aktiválni lehet az alkalmazást, a Skoda Connect segítségével és a fiókok összekapcsolásával. Magára a „kommunikációra” pedig akár az Amazon Echo hangszóró segítségével otthonról, vagy út közben is sor kerülhet, méghozzá okostelefonokon keresztül.
Hirdetés

Az Alexa egyébként három nyelven lesz elérhető: miután Nagy-Britanniában és Németországban sikeresen zárult a tesztidőszak, a világpremierre a 2018-as Párizsi Autószalonon kerül majd sor október elején. Ekkor válik világszerte elérhetővé az alkalmazás angol és német nyelvű változata, míg később érkezik majd a francia nyelv is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?