Álnéven jön a Subaru hibrid kombija, azaz az új Legacy

Subaru Advanced Tourer: hibrid kombitanulmány Tokióban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tanulmány kitétel csak álca, valójában az új Subaru Legacy rejtőzik a markáns orr és a domború ívek mögött.

Advanced Tourer Concept névre hallgat a Subaru által a decemberi Tokiói Autószalonon bemutatásra kerülő hibridhajtású kombi tanulmány, amely nem más, mint a Subaru Legacy következő generációjának előfutára.
A természetesen négykerék-hajtású középkategóriás autót 1,6 literes turbós boxermotor és a hozzá kapcsolódó hibridrendszer mozgatja. Teljesen elektromos üzemre is képes, igaz, csak rövid távolságokon. Hajtásláncában van fékenergia-visszanyerő rendszer és kifinomult fokozatmentes CVT-váltó, a rendszer teljesítménye a gyártó állítása szerint 2,5 literes motorjához mérhető, de működése sokkal takarékosabb és környezetkímélőbb a nagy boxernél. Azt egyelőre nem részletezték, hogy a boxer teljesítménye alatt a számtalan formában forgalmazott 2,5 literes motornak valamelyik 160-170 lóerő körüli alapváltozatára, vagy másik, 250 LE feletti turbós formájára kell-e gondolnunk.
Hirdetés
A 4,58 m hosszú, 1,84 m széles és 1,43 m magas autóban a tervezők kupésan próbálták meg kialakítani a kombi karosszériát, a képek alapján döntse el mindenki, hogy ez, vagy a fából vaskarikát feladat bonyolultabb. A Subaru tervezői megpróbálták mindkettőt, hiszen az utasteret fém és fa berakások díszítik, a tető pedig teljes egészében üvegből készült.
Az Advanced Tourer műszerfalát a kormánykerék közepébe helyezett monitor egészíti ki, mely használható navigációra, internetezésre vagy televízióként is - ezzel akár a taxisok álomautója is lehetne az új Legacy Tourer, ám a piacra vélhetően csak jövőre befutó új Legacy biztosan prémiumosabb lesz annál, mintsem, hogy a jelenlegi emelt tarifáért lobbizó személyfuvarozók megengedhessék majd maguknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?