Amerikát aggasztja a Hyundai Elantrák féklámpája

64 500 Elantrát érint a rossz féklámpák visszahívása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Visszahívásra kényszerül a Hyundai Amerikában, mivel a 2013-ban gyártott Elantrákban sokat szeretnének világítani a féklámpák egy meghibásodott jeladó miatt.


Visszahívja 2013-ban gyártott Elantra modelljeit Amerikában a Hyundai, méghozzá a fékpedál jeladó meghibásodás miatt. A koreai gyár szerint a fékpedál jeladója idővel elhasználódhat, így a féklámpák olyan jelet kaphatnak, mintha mindig a fékpedált nyomnánk. Nagy bajt nem okoz ez, csupán annyit, hogy a féklámpák folyamatosan világítani fognak, ami megzavarhatja a mögöttünk autózókat és balesetveszélyes. Aki viszont indulás előtt - előírás szerint ellenőrzi világító- és jelzőberendezéseit, az felismerheti a hibát, és meglátogathatja a márkaszervizt, ahol ingyenesen orvosolni fogják a problémát.
Hirdetés
Amerikában viszont visszahívást rendeltek el, ugyanis a másik következmény, hogy az automataváltók így könnyen kivehetők a parkolóállásból a fékpedál érintése nélkül is. A gyártó szerint több mint 64 500 autó érintett a visszahívásban, és először 2014-ben találkoztak a problémával, amikor nagy számú garanciális igény mutatkozott az esetre vonatkozóan. A kereskedések felveszik a kapcsolatot az ügyfelekkel és természetesen ingyen cserélik a meghibásodott fékpedál-jeladókat. Aki hasonlót tapasztal, akkor is keressen fel egy szervizt, ha nem kapott levelet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:37
    Permalink

    Bundika, itt van még egy eset, amit az orrom alá dörgölhetsz ezentúl rendszeresen. Hiába, ezek a koreai bácsik még mindig nem tudnak autót gyártani, de a lényeg, hogy Jean-Pierre-ék igen, igaz?:)))

Vélemény, hozzászólás?