Angliában fogják gyártani az elektromos Minit

Oxfordban készül 2019-től az elektromos Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW nyilvánosságra hozta a részleteket a jövő elektromos modelljeit illetően, beleértve az új villanyhajtású Minit is. Mutatjuk, mi várható a bajorok háza táján!


A Brexit kockázata ellenére a BMW úgy döntött, hogy az Egyesült Királyságban hagyja a Minik gyártását. Az új tisztán elektromos modell is az oxfordi gyárban készül majd. A villanyhajtású Mini termelése 2019-ben indul, amely egy háromajtós hatchback formával kívánja meghódítani a környezettudatos autósokat. A BMW csoport azt várja, hogy 2025-re az összes eladott modellek 15-25 százaléka elektromos lesz.
Hirdetés

A jövőre nézve a BMW olyan moduláris platformokra építi majd autóit, amelyből belsőégésű, plug-in hibrid és tisztán elektromos modellt is piacra lehet dobni. A BMW megerősítette, hogy 2018-ban érkezik az i8 Roadster, melyet a teljesen elektromos X3-as követ 2020-ban, rá egy évre pedig érkezik az iNext is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?