Arany emblémával csábít a legújabb Aston Martin

760 lóerővel érkezett az Aston Martin legújabb Zagato változata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első Zagato Aston, a DB4 GT modern testvéreként aposztrofálják az új Aston Martin DBS GT Zagato modellt.

Mostanra egy egész kollekciónyi Zagato modellt mutathat fel az Aston Martin, amelyek igencsak megmozgatják a gyűjtők fantáziáját. Nem csoda, hiszen mindegyik nagyon különleges és nincs ez másként a legújabb változattal sem. A DBS GT Zagato a Superleggera alapjaira épül és annak duplaturbós V12-es, 5,2 literes és 760 lóerős motorját hordja az orrában. A különleges modellnek természetesen exkluzív fényezés jár, ami a „Szupernova Vörös” nevet kapta. Természetesen az arany-fekete felnik is egyediek, illetve az emblémák és a Zagato ikonikus Z-jelölései is 18 karátos, eloxált aranyból készültek. Érdekes még a hűtőrács is, amely 108 darab szénszálas elemből áll. Ezek az autó leparkolásakor záródnak, majd elinduláskor újra kinyílnak - utat engedve a levegőnek. Az arany az utastérben is felbukkan, igaz csak vékony bevonatként a 3D nyomtatással készült díszítőelemeken. Persze azok az ügyfelek, akik nem rajonganak annyira az arany csillogásáért, kérhetik szénszálas és fém díszítőelemekkel is az autót. Ez a tény azért is különleges, mert az Aston Martin elsőként alkalmaz 3D nyomtatással készült fémet. A darabok 100 órás folyamattal készülnek el, hiszen a nyomtatás után a szakemberek utómunkájának köszönhetően nyerik el végleges, kifogástalan állapotukat.
Hirdetés
Még mindig nincs azonban vége az érdekességeknek, ugyanis az Aston Martin felkínálja 19 komoly gyűjtőnek a lehetőséget, hogy a DB4 GT Zagato és a DBS GT Zagato egyszerre kerüljön a garázsukba, potom hatmillió font ellenében, tehát körülbelül 2,2 milliárd forintért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?