Audi Q3 335 dübörgő lóval

Teljesítmény-orientált Q3-ast fejleszt az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Quattro GmbH munkatársai vették kezelésbe az Audi, hozzánk még meg sem érkezett, legkisebb szabadidő-terepjáróját.

A Quattro GmbH munkatársai kezelésbe vették az Audi legkisebb szabadidő-terepjáróját, a Q3-ast. A típus alapváltozatainak sajtóbemutatójára magukkal is vitték az öthengeres turbómotorral felszerelt, egyelőre tesztfeladatokat ellátó egyedi példányt, melyben ugyanaz a 335 lóerős motor dübörög, mint ami a TT RS és RS3 modelleket is hajtja.
Stephan Reil, a Quattro GmbH technikai vezetője elmondta, hogy egyelőre még nincs kész a végleges Q3 sportváltozat, csupán kíváncsiak voltak az újságírók reakcióira. A végtermék módosított futóművel és karosszériával kerül majd piacra, amennyiben megkapja a zöld jelzést a cégvezetéstől.
A Q3 sportosítása egyébként nem volt kis feladat, már a motortérnél elkezdődtek a problémák: a Q3-asban a homlokfaltól 40 mm-rel távolabb találhatók a motor felfüggesztési pontjai, mint az RS3-as esetében, ezért már az erőforrás elhelyezése sem ment simán. “Megterveztük és legyártottuk az új modell vezetékrendszerét, de még ki kell számolnunk ennek a gyártási költségét, s ezután derül ki, hogy továbbléphetünk-e az autóval. A szakíróknak tetszett az öthengeres, turbós mintapéldány, most üzletileg kell megvizsgálnunk, hogy sikeres lehet-e. Egyelőre ez egy jópofa ötlet, de mint tudjuk, az ilyenek nem mindig jutnak el a sorozatgyártásig” – összegezte a tapasztalatokat a Quattro technikai szakértője.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?