Aukcióra kerül a Halálos Iramban VW Jettája

Jesse eredeti Jettája létezik, és most árverésre kerül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Halálos Iramban VW Jettája árverésre kerül. Az eredeti példány tökéletes állapotban, az eredeti grafikákkal hódít.


Az 1995-ös VW Jettát az eredeti és sokak szerint legjobb 2001-es Halálos Iramban láthattuk. Az biztos, hogy sokakra, köztük rám is nagy hatással volt a film, és akik többször látták, bizonyára emlékeznek Jesse fehér Jettájára, ami nem sokszor került képernyőre, de talán pont ezért szerettük annyira. A filmben szereplő eredeti autó jelenleg Frankie Muniz színész tulajdona, és január 23-31. között kerül árverésre minimum ár nélkül a Barrett-Jackson rendezvényén. A F&F fanoknak nagy kincs, azonban még értékesebbé teszi, hogy Chad Lindberg (a színész, aki Jesset játszotta), a film rendezője, Rob Cohen és Paul Walker autogramja is megtalálható rajta.
Motorházteteje alatt egy turbós, 2,0 literes, négyhengeres motort találunk négysebességes automata váltóhoz kapcsolva, szóval nem annyira fast and furious. Ezek szerint nem volt nehéz dolga a Honda S2000-esnek a bőrmérkőzésen. Pedig még nitrózott is… A külső viszont pont olyan, ahogy megszerettük, fekete belterében egyedi sztereó és PlayStation 2 is helyet kapott. Érdekes lesz látni, hogy a Halálos Iramban kultusz mennyit nyom az alapvetően gyári és mai szemmel már "túlrizsázott" VW Jetta értékén.
Hirdetés
Hogy a Halálos Iramban sorozatról is essen szó, a nyolcadik rész 2017. április 14-én érkezik, és még két rész követi mielőtt végleg befejeződne a már túlhúzott és autókról kevésbé szóló történet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Nem érdekel mi a bajod, ne írd le.

  Amúgy tényleg buta vagy. Semmi újat nem mondtál vele. A nívót pedig prezentálod e sz.r film iránti olthatatlan lelkesedéseddel és a “jó és a rossz harca az autógyártásban” c. szellemi terrorcselekményeddel.
  E két dologgal is bőven kimerítetted a közveszélyes szellemi ámokfutó fogalmát.

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Az a bajom, még egyszer leírom, hogy felfogd a maroknyi agysejteddel: hogy te kritizálsz minket, azért, hogy nekünk mi tetszik, de te egyetlen egyszer sem írtad még le, hogy neked mi tetszik. Óvodás/bölcsődés style:)

  Add meg nekünk is a lehetőséget, hogy hadd röhögjünk rajtad – mi megadtuk neked. Most te jössz – férfi vagy mulatság tárgya akarsz-e lenni? A te döntésed:)

  “Buta vagy?”
  “Én? Miért?”
  “Mert buta vagy és kész.”

  :))) Remélem, átment a “message”, te dilipók:)

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Ti felvállaljátok, hogy tetszik én meg azt, hogy értéktelen szemét. Mi ezzel a bajod tökfej?
  Olvass már, ne csak nézz a dioptriáiddal.

  Sz.t eszel? Te bajod.

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  +1 És ráadásul mint mindig, most is hihetetlenül férfiatlanul viselkedik – mi felvállaljuk, hogy nekünk mi tetszik, ez meg? Megint mismásol, ködösít, titkolózik…bezzeg azt el nem mondaná a világ összes kincséért sem, hogy ő mit szeret/néz/hallgat…csak óvodás módjára ugyanazt a bugyuta h*lyeséget tolja, hogy “Buta vagy. Azért, mert csak.”:)

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Ez a sorozat szórakoztatni akar, nem kell komolyan venni, ez a titok – megnyugtatlak, a romantikus, érzelgős filmekben is annyi túlzás van, mint égen a csillag:)

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Kíváncsi lennék mi köze egy ostoba gyűjtésnek egy filmhez való “rajongáshoz”.
  A gyűjtés buta egyszerű emberekre vall, akik nem tudnak különbséget tenni valóság és film között.
  Ha valakinek tetszik egy olyan film, ami eltúlzott és szinte már a paródiát súrolja, az miért lenne ezáltal buta és egyszerű?
  Párhuzamot csak az von a kettő között, aki az utóbbiak táborába tartozik.

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Annak idején voltak olyan ostobák, akik gyűjtést rendeztek Izaurának, hogy felszabaduljon a rabszolgasorsból. Teljesen érthető hát ez a gyermeteg lelkesedés eziránt a végtelenül ostoba film(sorozat) iránt. Hűen tükrözi egy korosztály igénytelenségét.

  Ezekkel a kerekekkel ez az autó is olyan hihetetlenül aránytalan gnóm, mint szinte az összes e filmben szereplő társa. A vetítőlencsés fényszórót magába foglaló kisipari műanyag idom pedig korszakos “gyöngyszeme” a sufni tuning világhódító útjának.
  Ettől függetlenül elismerés illeti az alkotót.

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  “Sajnos szörnyű tragédia Paul Walker halála. Sokat vesztett vele a “sorozat”.”

  Így igaz, én is nagyon sajnálom. Nagy autórajongó lehetett a hétköznapi életben is. A minőségben viszont biztos nem lesz visszaesés Walker távozásával.

  Majd figyeld meg – bár még messze van a 8. rész, de a készítők szerintem nagyon nagyot akarnak most gurítani vele, hogy bizonyítsanak azoknak a rajongóknak, akik azt mondják:”Paul Walker nélkül már nem lesz az igazi”. A stáb csak azért is meg fogja mutatni, hogy igenis lehet emelni a tétet Paul nélkül is.

  Nekem nagy kérdés, hogy majd mi lesz a sztori? Valaki Deckard Shaw(Jason Statham) miatt is bosszút akar majd állni?:) Szerintem egy új szál fog kezdődni, és az megy tovább majd a 9. és a 10. részben is – tehát ez az utolsó 3 egy afféle minisorozat lesz.

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Szó se róla, én is nagyon szeretem a filmet.
  Nekem az első 2 rész tetszett igazán, de a többi sem rossz.
  Sajnos szörnyű tragédia Paul Walker halála. Sokat vesztett vele a “sorozat”.

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  Jó, persze, finoman szólva is el volt túlozva sok jelenet(pl. a felhőkarcolók közötti “repülés” a Lykannal), de én nagy rajongója vagyok kezdettől fogva a sorozatnak. Nem tudnák szerintem annyira elrontani, hogy nekem ne tetsszen – de az utóbbi részeket már a látvány adta el, az igaz. A humor-faktor meg külön kiemelendő – pl. ahogy Roman és Tej egyfolytában szivatják egymást:)

 • 2017.10.28. at 09:42
  Permalink

  “Ezek szerint nem volt nehéz dolga a Honda S2000-esnek a bőrmérkőzésen.”

  Pedig Jesse milyen nagy mellénnyel mondta, hogy:”Csórikám Honda 2000-essel megy…én győzök!”:)

  Aztán beállt mellé a jakuza, és elkezdte bőgetni a Hondát…rögtön el is kezdett parázni a fickó:)

  Jesse Jettáját az első részben, ha jól rémlik, krosszmotoros rosszfiúk lyukasra lőtték. Biztos több példányt használtak(elhasználtak) a forgatáson.

  Tőlem akárhány részes lehet ez a sorozat. Megunhatatlan. Azon kevés franchise-ok egyike, ahol végig magasan tudták tartani a színvonalat. Remek darab mind.

Vélemény, hozzászólás?