Autópálya közepén leálló kisteherautóba csapódtak az M3-ason

Nagyon csúnya balesetet rögzített a Magyar Közút kamerája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érthetetlen, hogy miért nem húzódott az út szélére a láthatóan műszaki hibával küzdő kisteherautó sofőrje. Nagy baj lett a nem megfelelő viselkedéséből.

Múlt hét szombaton az esős időben történt a rettenetes baleset az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán. A 28-as kilométerszelvénynél egy kisteherautó a középső sávban lelassult, valószínűleg műszaki probléma miatt. A jármű több száz méteren haladt a középső sávban, és nem húzódott le, emiatt a lehető legrosszabb helyen állt meg. Sokan kikerülték, ám végül egy autós későn vette észre és telibe találta az álló, platós kisteherautót. Sajnos a balesetben két fő súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérült. Előbbiekhez mentőhelikopter is érkezett.
Hirdetés
A Magyar Közút az eset kapcsán üzent az Instagram csatornájukon: „Kérjük, ha bármilyen műszaki hibával küzdenétek egy gyorsforgalmi úton, próbáljatok meg minél hamarabb lehúzódni, és minden lehetséges módon jelezni a problémát a többi autósnak. Az is fontos, hogy mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessetek, figyeljétek az utat, a forgalmat. És a felvételeken is jól látszik, mennyire fontos, hogy ha egy autópályán lelassul vagy megáll a forgalom, akkor alakítsatok ki azonnal biztonsági sávot, ahol a mentők, rendőrök, tűzoltók is gyorsan eljuthatnak a bajbajutottakhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2022.04.05. at 11:47
  Permalink

  Erre nincs semmi mentség. Nem tudok elképzelni olyan műszaki problémát, ami miatt ne tudott volna lehúzódni a leállósávba.
  A kisteherautó dilettantizmusa olyan súlyos fokú, amit büntetni kell. Én a magam részéről pontosan úgy büntetném, mintha szembe ment volna az autópályán: börtönt neki! Mások emberéletének magas szintű veszélyeztetése.

 • 2022.04.07. at 06:39
  Permalink

  Reménykedem, hogy nem magyar volt a kisteherautó sofőrje… bízom benne, hogy ennyire hülye nem lehet egy magyar.

  Közben kételyeim vannak, hogy biztos, hogy ember vezette-e az a kisteherautót? Nem e egy majmot ültettek a volánhoz?

  Akármelyik opció él… a sofőrnek börtönben(vagy állatkertben) a helye.

Vélemény, hozzászólás?