Az A2 után az R8 e-tront is elkaszálta az Audi

Határozatlan időre felfüggesztette az elektromos R8 fejlesztését az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába ígért az Audi 2012 végi gyártást, hiába futott remek köridőt a Nürburgringen, a lítium-ion akkumulátorok kapacitásával nem tudnak mit kezdeni, ekkora hatótáv kevés az Audinak.


Alig egy nappal azután, hogy az Audi saját magazinja, az Encounter legutóbbi számában hosszabb összeállítást közölt az R8 e-tron fejlesztéséről, a cég egyik szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy az elvileg 2012 végi kezdésre kiírt modell gyártását határozatlan időre elhalasztják. Az Auto Expressnek nyilatkozó bennfentes elmondta, hogy a 10 prototípust cégen belül teszteknek vetették alá, és végül azért tettek le a teljesen elektromos hajtású szupersportkocsi gyártásáról, mert nem elégedettek a jelenlegi akkumulátorok által a villanyautóknak nyújtott hatótávval. Ugyanakkor nyilatkozatát nagyon diplomatikusan zárta: "ha a technológia fejlődik, akkor bármi megeshet, soha ne mondd, hogy soha."
Hirdetés


Egyébiránt a nyilvánosságra került specifikációk alapján igen fürge jószág az R8 e-tron, hiszen 48,6 kWh kapacitású akkumulátora által hajtott két villanymotorjának összesített teljesítménye 381 lóerő, nyomatékuk pedig 820 Nm, amivel a néma gyilkos 4,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra. Kár, hogy egyelőre ezt nem tapasztalhatja meg senki, ahogy az elektronikusan korlátozott 200 km/h-s végsebességet, és a beígért 215 kilométeres hatótávot sem: a tesztek során valószínűleg kiderült, hogy az ebben a kategóriában értendő rendeltetésszerű használattal ennek töredéke sem lenne teljesíthető. De ezt egyelőre biztosan nem fogják az orrunkra kötni. Azt viszont igen, hogy Frankfurtban - amolyan önfricskaként - kiállítják az Audi A6 Sportback e-tront: kétliteres turbómotorral és kiegészítő villamos egységgel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?