Az értéktartás bajnoka az új kombi Octavia

Versenytársainál jobban őrzi értékét a Skoda Octavia Combi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig mutatták be, máris bajnok a harmadik generációs Skoda Octavia Combi. Ráadásul céges szempontból a legfontosabb erénye diadalmaskodott: kiváló az értéktartása.


A legfrissebb EurotaxGlass tanulmány öt európai országban - Németország, Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia és Csehország - hat alsó-középkategóriás kombi cégautó értéktartását vizsgálta meg. Hároméves használat után az Octavia Combi maradványértéke az előrejelzések szerint 40-49 százalék körül alakul, a hatosból ez volt a legjobb érték.
Hirdetés

A Skodával együtt a következő modelleket értékelték a piackutatók: a Ford Focus kombit, a Hyundai i30 kombit, az Opel Astra Sports Tourert, a Peugeot 308 SW-t és a Renault Mégane Grandtourt. Mind az öt országban az európai piacon májusban bevezetett új Octavia érte el a legjobb értéket. Az EurotaxGlass tanulmánya a hatékonyságot, a fogyasztást, az ár-értékarányt, a megbízhatóságot, a minőséget és a dizájnt is mérlegre tette. A Skoda a legjobb eredményt Európa legnagyobb piacán, Németországban érte el, ahol a maradványérték 49 százalék körül alakulhat három év használat és 90 ezer kilométernyi futás után. A 150 lóerős kétliteres dízelmotoros, Ambition felszereltségű puttonyos 6 százalékkal előzte meg a másodikat, a cseh piacon elért 45 százalékos eredményét 7 százalékkal lemaradva követi a második.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?