Az év legjobb dizájnú autója pedig…

Japán autó kapta az Év Autódizájnja díjat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden évben kiosztják az Év Autódizájnja díjat. A World Car Awards zsűrije ismét egy japán autót választott a legjobb formaterv címére.

A Mazdánál immáron másodjára ünnepelhetnek a koronavírus járvány alatt is, a márka 100. évfordulója után most az egyik új modelljük díjat érdemelt. Nem más, mint a World Car Awards 86 tagból álló autós újságíró zsűrije szavazta meg az Év Autódizájnja díjat, méghozzá az új Mazda3-nak. „Mielőtt átvesszük ezt a díjat, a Mazda Motor Corporation szeretné együttérzését kifejezni azok felé, akik megbetegedtek, vagy a frontvonalban harcolnak a koronavírussal szemben” – mondta Akira Marumoto, a Mazda Motor Corporation elnök-vezérigazgatója. „Nagy megtiszteltetés pont a 100 éves évfordulónk évében átvenni ezt a díjat. Továbbra is olyan autókat gyártunk vásárlóinknak, melyek termék, dizájn, technológia és élmény szempontjából egyedülállóak.”
Hirdetés
A Mazda3 dizájnja a márka életében is meghatározó. A Kodo formairányzat új generációját hozta el elsőként, radikális változtatásokat és megoldásokat hozva, olyan trükkökkel meghintve, mint a szinte teljesen egybefüggő oldalfelületek. A Mazda3 formáján élt és vonást nagyon keveset találunk, az idomok domborítása és homorítása játszik az árnyékokkal és a fényekkel, ettől igazán különleges az új dizájn. A Mazda és a Kodo dizájn nem először kapja meg ezt a díjat. A Wolrd Car Awards 2015-ben is ezzel jutalmazta a Mazda legismertebb modelljét, az MX-5-öt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?