Az MI már viszi is az állásokat az autóiparban

A BMW már be is veti a mesterséges intelligenciát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW regensburgi üzemében például már a mesterséges intelligencia végzi a minőség-ellenőrzés egy részét.

A ChatGPT kapcsán az utóbbi hetek divattémája a mesterséges intelligencia (röviden MI), és annak csaknem emberi képességei, de úgy tűnik, értelmes válaszadásnál sokkal többet is tudnak már a gépek. A BMW egyik üzemében, az X1 és X2 típusokat gyártó Regensburgban például MI vette át a karosszéria fényezési hibáinak feltárását és javítását – legalábbis nagyrészt. A legtöbb hibát ugyan már magától javítja a rendszer, de egyes részleteknél, amilyenek a karosszériaelemek élein keletkezett sérülések, illetve a tanksapkafedelek, egyelőre még emberi segítséget igényel. Ezzel együtt a BMW szerint a mesterséges intelligencia alkalmazása sokat javított az autóik fényezésének minőségén, így várhatóan más üzemekben is ez váltja majd fel az embereket egyes minőségellenőri posztokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.05.03. at 09:30
    Permalink

    Hát ennek aztán semmi köze ahhoz, amivel tele van most a sajtó.

    Tizensok évvel ezelőtt is kamera figyelte a Skoda gyárban, hogy a motor minden alkatrésze a helyére került-e összeszerelés során.

Vélemény, hozzászólás?