Az oázisba vezetne minket a Rinspeed

Már a CES előtt mutatkozik a Rinspeed Oasis koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb vagány tanulmányt mutatott be a Rinspeed. A polgárpukkasztás most sem maradt el, a svájci csapatnak volt ideje beszólni a Google-nak is.


Bár csak jövőre lesz a következő CES Las Vegasban, a Rinspeed máris bemutatta legújabb formabontó ötletét. A svájci csapat elmondása szerint tanulmányautójuk belterében fotelek, asztalok és televízió váltaná fel a szokásos berendezést, a kiterjesztett valóság elvét használva pedig vetíteni tudnának a szélvédőre, míg a kormány asztallá is tud alakulni. Ezekből már sejthetjük, hogy önvezető technológiáról van szó. Padlója alacsonyra került, és a dobozalakú kisautó tetejét napelemek fedik, így az elektromos hajtás is nyilvánvaló. Városi autó lévén összekerék-kormányzást kapna, és a legdurvább, hogy az orrába egy kiskertet terveztek, ami a mellékelt grafikákon egy füves területként jelenik meg. Ez még mindig a Rinspeed, semmin sem kell meglepődni.
Hirdetés
A Rinspeed is a megosztott javakon alapuló társadalomban látja a jövőt, ezért a koncepciót is így tervezték. Reggel ingázóautó vagy társ lehetne a családnak, délután csomagkiszállító haszonjárműként szolgálhatna, míg éjszaka pizzafutár lehetne. Talán ezért terveztek bele egy elektromosan zárható, fűthető, hűthető tárolódobozt. A svájci csapat a Star Warsból ismert R2-D2-hoz hasonlítja a koncepciót, ami egy trendi társ a mindennapokban. Bővebb információkkal a CES alatt szolgálnak majd, de nem felejtettek el jól beszólni a konkurenciának már most. „Az Oasis nem egy szürke egér, és nem egyetlen célt szem előtt tartva lett tervezve, mint a Google autói.” Frank Rinderknecht, a Rinspeed alapítója reméli, hogy a koncepció segít a nagy, nehéz SUV-k elleni harcában. Ő (is) inkább az emissziómentes autózás híve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?